Annonce
Danmark

Kommentator: Absurd formandssituation i Dansk Folkeparti

Alle potentielle formandskandidater i Dansk Folkeparti afventer øjensynligt, at Inger Støjberg beslutter sig for, om hun vil melde sig ind i partiet og stille op. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Politisk kommentator Erik Holstein har ikke i tre årtier i politik set noget som det, der sker i DF.

Dansk Folkeparti står i den aparte situation, at mulige formandskandidater ikke vil melde deres kandidatur, før Inger Støjberg - der ikke er medlem af partiet - har meddelt, om hun vil stille op.

En udvikling, der får selv den garvede politiske kommentator Erik Holstein, der skriver for Altinget, til at spærre øjnene op.

- I de snart 30 år, jeg har været på Christiansborg, har jeg ikke set noget, der bare minder om det, der sker i Dansk Folkeparti lige nu.

Annonce

- Og at den formandskandidat, man satser på, er i gang med en Rigsretssag, det gør bare, at det jo mest minder om noget, der hører hjemme i en politisk thriller, siger han.

Den bizarre situation er udløst af, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, meddelte sin afgang efter stor tilbagegang ved kommunalvalget sidste uge.

Efterfølgende har partiets hovedbestyrelse besluttet, at der skal afholdes ekstraordinært årsmøde til januar for at vælge ny formand. Kandidater har indtil 7. januar til at melde sig.

Men det har ingen gjort. Og den nok stærkeste kandidat, politisk næstformand Morten Messerschmidt, sagde onsdag aften, at han kun vil stille op, hvis Inger Støjberg ikke gør det.

- Det er selvfølgeligt ikke, fordi der ikke er nogen, der har lyst til at være formand for partiet. Men der er ikke nogen, der vil kunne konkurrere med Inger Støjberg.

- Og stærke kræfter i partiet har sagt, at stiller hun op, så skal hun bæres ind på et sølvfad, siger Erik Holstein.

Både partistifter Pia Kjærsgaard, formand Kristian Thulesen Dahl, Morten Messerschmidt selv og talrige medlemmer af baglandet har mere eller mindre direkte indikeret, at de ønsker Inger Støjberg som formand.

Selv har den tidligere næstformand i Venstre holdt fast i, at hun ikke vil beslutte noget som helst, inden rigsretssagen imod hende er afsluttet.

Ifølge Erik Holstein er det tidligere Venstre-medlem da også det bedste formandsbud.

Hun har en stærk karisma, er meget elsket blandt Dansk Folkepartis medlemmer og næsten vigtigst af alt: Ingen historie i partiet.

- Støjberg er den eneste, der kan samle partiet. Stiller Messerschmidt op, så vil han have en del imod sig. Ikke mindst Martin Henriksen, og det vil muligvis ende i kampvalg.

- Støjberg vil alle bakke op om. Så hun vil være den eneste, der kan lægge en dæmper på de fløjkampe, der trækker partiet ned, siger kommentatoren.

- Men det er da en absurd situation, at man ingen kandidater kan få, fordi man afventer en kandidat, som man ikke ved om melder sig.

Siden Inger Støjberg forlod Venstre har hun da også ladet sig kurtisere af Dansk Folkeparti.

Hun er flyttet tæt på partiet på Christiansborg, var voldsomt tiljublet gæstetaler på partiets årsmøde og stiller jævnligt op til billeder på sociale medier med DF'ere.

- Det er værd at huske, at der er rimelige odds for, at Støjberg melder sig under fanerne. Så det er ikke bare en drømmekæreste, Dansk Folkeparti har opfundet helt ud af det blå, siger Erik Holstein.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Smitten breder sig blandt politikerne: Borgmester Torben Hansen er også ramt af corona

Randers FC For abonnenter

Kommentar: Med Greve på holdet havde det formentlig heddet top 3

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Alarm 112

Flere uheld end normalt: Kør forsigtigt det er glat

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Randers For abonnenter

Coronasmittet borgmester var til gallapremiere med små 300 gæster: Sådan vil filmens producer tackle situationen

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 4148 personer er smittet -  12 er døde

Østjylland

Hovedvej var spærret: 84-årig kvinde dræbt i ulykke

Randers

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Randers

Meget fuld, råbende mand anholdt: Nægtede at forlade 7-Eleven

Randers For abonnenter

Sådan lyder dommen over Hvidsten-to'eren: Fantastisk flot film, men hvor er den dybere psykologiske vinkel?

Randers

Politiet søger vidner til cykelbrand ved Randers Station: - Undersøgelser tyder på påsat brand

Annonce