Annonce
Østjylland

Kommunale byggegrunde i Løsning - ja tak. Men otte er for lidt

Lars Jensen, Løsning, Konservative.
Annonce

Læserbrev: Vi har ventet på kommunale byggegrunde i Løsning i mange mange år, og nu ser det endelig ud til at lykkes i 2020.

Det bliver byggegrunde, som vil være et bærende element til at sætte gang i udviklingen af byen. Byggegrunde, som er med til at få nye borgere og skatteydere til kommunen, og i det hele taget med til at skabe vækst og udvikling.

Så selvom Hedensted Kommune havde tanker og ideer om over 20 byggegrunde fra start, ja, så endte det på otte stk. Men er det nok til at få startet udviklingen? Er det nok til at bygge en ny bydel op? Er det nok til sådan for alvor at komme i gang med hele udviklingsplanen? Er byggegrundene prissat rigtig?

Jeg må sige, at jeg er lidt nervøs og ærgerlig. Dette er ikke bare byggegrunde, men faktisk hele starten på en udviklingsplan, som er lagt for Løsning.

Jeg er nervøs for, om den prissætning, som hele byrådet har stemt ja til, også holder. Prisen ligger jo væsentligt over den markedspris, som Nybolig har vurderet byggegrundene til, og det gør de, fordi de kun otte byggegrunde skal bære alle omkostninger.


Jeg er nervøs for, om den prissætning, som hele byrådet har stemt ja til, også holder.


Så jeg er rigtig ærgerlig over, at hele den udvikling, som nu sættes i gang i Løsning, ikke er tænkt i større perspektiv fra starten. Her mener jeg en helhedsplan for området. Det vil sige, at når de otte byggegrunde er solgt, ja, så havde kommunen allerede jord klar til de næste etaper.

Men som sagen er nu, er der ingen garanti for, om der overhovedet kommer mere i området, da jorden ikke tilhører kommunen. Det kan betyde, at udviklingsplanen ikke giver nogen mening, og der skal tænkes nye tanker.

Havde Hedensted Kommune bare set hele området som en investering fra starten i stedet for nu at skulle kæmpe en kamp for at komme videre i udviklingen.

Jeg håber, alt det bedste for, at de otte byggegrunde bliver solgt hurtigt, og udviklingen kan fortsætte, så tankerne ikke falder tilbage på byrådets møde maj 2018 og februar 2020, hvor der skete prisnedsættelser på grunde på op mod 200.000 kroner, fordi der i flere år ikke er solgt grunde i nyudstykninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

12 dages ventetid på coronatest i Randers: Nu sender andre regioner hjælp

Annonce