Annonce
Randers

Kommunalforsker efter sag om mandestrip, chikane og magtmisbrug: Randers er kendt for ufred og ballade - det giver et dårligere arbejdsmiljø for alle

Et opslag på facebook er blevet omdrejningspunkt for heftig diskussion. For det er den kommunale familiechef og en lokal politiker, der optræder her, og det er et udtryk for manglende dømmekraft, mener byrådspolitiker Bjarne Overmark (BL). Privatfoto
Det går ud over både kommunens image og arbejdsmiljøet, at konfliktniveauet er højt, både i byrådet og mellem politikere og forvaltning, vurderer Roger Buch. Borgmesteren understreger, at ansatte har ret til et privatliv - og til at ytre sig.

Randers: Byrådspolitiker Bjarne Overmark (BL) har offentligt kritiseret, at familiechef Ann Hermansen optræder på et facebook-opslag.

- Det er et udtryk for manglende dømmekraft, siger han med henvisning til, at at familiechefen og en lokal politiker tilsyneladende er på vej til mandestrip.

Ann Hermansen påpeger, at hun igennem længere tid har følt sig chikaneret og forfulgt som privatperson af Bjarne Overmark. Denne sag er blot det seneste eksempel, mener hun. I øvrigt var hun til en forestilling med stand up comedy, ikke mandestrip.

Annonce

Roger Buch, der er forskningslektor og centerleder på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, kalder sagen meget usædvanlig.

- Men det er en eskalering af en konflikt, der har eksisteret i en årrække. Det her er et trin op ad stigen, siger han.

- Det her gør det bare sværere for alle parter, mener han.

- Det her går ikke bare over, og kommunaldirektøren og borgmesteren må reagere, siger Roger Buch om situationen.

Også selv om det er svært at gøre noget, for reelt er det vælgerne, der er de øverste arbejdsgivere i kommunen. Det er nemlig dem, der vælger de politikere, der skal stå i spidsen for det kommunale virke.

- Jeg vil til enhver tid slå ring om de ansattes ret til at ytre sig og deres ret til et privatliv, siger borgmester Torben Hansen (S).

- Jeg synes ikke, man skal kritisere vores medarbejdere offentligt. Dørene er åbne her på Laksetorvet, siger han med henvisning til, at kritik bør rettes direkte mod dem, det handler om, og ledelsen, ikke spredes offentligt.

Hvis man har et topjob som embedsmand, så følger det altså med, at man risikerer at blive en del af det politiske slagsmål.

Roger Buch

- Det er belastende for organisationen, Jeg tager stærkt afstand fra den opførsel, vi har set. Men om der kan gøres noget, er svært at sige. Byrådsmedlemmer har jo også ytringsfrihed, siger Torben Hansen.

Dårligt for alle

Roger Buch peger på, at det politiske miljø i Randers i forvejen er kendt i hele landet. Netop fordi der ofte er ufred og ballade.

- Det giver et dårligt arbejdsmiljø for alle, og det giver kommunen et dårligt image.

Risikoen er, at nogle fravælger at søge chefstillinger i Randers. Men der vil altid være nogle, der søger, for det er gode, velbetalte job, påpeger Roger Buch.

Kommunalforsker Roger Buch oplever den seneste sag fra Randers som en eskalering af en igangværende konflikt. Arkivfoto: Farzad Soleimani

Når der er fokus på embedsværket hænger det også sammen med, at et mindretal i byrådet i årevis har været utilfredse med, at forvaltningen efter deres mening har været for hjælpsomme over for den siddende borgmester og flertallet, mens mindretallet har fået en ringere betjening.

Omvendt har politikerne flere gange gået hårdt til embedsmændene med kritik.

Derfor er denne sag en udløber af tidligere stridigheder.

Annonce

Andre kigger med

Roger Buch peger på, at man må regne med, at andre kigger med og måske har en holdning, når man optræder på de sociale medier.

- Hvis man har et topjob som embedsmand, så følger det altså med, at man risikerer at blive en del af det politiske slagsmål. Og hvis man som politiker kritiserer navngivne folk i kommunen, så risikerer man, at de også svarer igen i offentligheden. Når man inviterer til fest, så er man altså en del af den, siger Roger Buch.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Debat

Hørt ved Amtsavisens politiske pølsevogn: Væk med de uduelige! Intet kunne være mere retfærdigt

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Annonce