Annonce
Sport

Kommunal corona-støtte: Sekscifret beløb på vej til randrusianske eliteklubber

Randers Cimbria, Randers HK og Randers FC ser ud til at få en hjælpende hånd fra politisk side til at tackle corona-krisen. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Inden længe kan der lande kommunal hjælp i Randers FC, Randers HK og Randers Cimbria. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget vil tildele 175.000 kroner til eliteklubberne som følge af coronakrisen. Klubberne har selv været ved kommunen med hatten i hånden.
Annonce

Randers: Sponsorindtægterne falder, entrékronerne er helt væk og udgifterne er ikke faldet tilsvarende.

De randrusianske eliteklubber, Randers FC, Randers HK og Randers Cimbria, er pressede på grund af coronakrisen, men det ser nu ud til, at de får en håndsrækning fra politisk side.

Et møde i sundheds-, idræts- og kulturudvalget tidligere på ugen endte med en indstilling til byrådet om, at klubberne skal have tildelt 175.000 kroner i støtte som følge af coronakrisen.

Det er klubberne selv, som har henvendt sig, fortæller Louise Høeg (V), formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget.

- De er bekymrede. Jeg har ikke tidligere oplevet, at de er gået sammen og bedt om et møde for at fremlægge situationens alvor. De er stærkt udfordrede på sponsor- og entréindtægter, fortæller Louise Høeg.

I Randers Cimbria har krisen ført til overvejelser om at trække holdet.

- Vi er pressede og har haft overvejelser om, hvorvidt det er forsvarligt at køre videre. Vi har fået tilkendegivelser, som har tippet det til, at vi fortsætter, men der ingen tvivl om, at det bliver på et andet budget, lyder det fra sportsdirektør, Morten Hansen.

Annonce

Valuta for pengene

Louise Høeg understreger ønsket om at hjælpe de randrusianske eliteklubber, som ifølge hende er vigtige for borgere og byens ansigt, men hun pointerer, at det skal ske i overensstemmelse med reglerne.

- Det er private erhvervsvirksomheder, som vi ikke bare må sende en sum penge efter. Det skal være på markedsvilkår, og derfor skal vi have en ydelse igen. Vi skal med andre ord have valuta for pengene, fortæller Louise Høeg, der fastslår, at støttekronerne ikke skal findes uden for udvalgets område.

Hvad klubberne skal levere i modydelse for støttekronerne, er endnu ikke aftalt, men ifølge udvalgsformanden kan det være i form af en reel sponsoraftale.

- Det kan for eksempel være en aftale i form af bannere eller tøjtryk med reklame for kommunen, fortæller Louise Høeg.

Annonce

Ligeligt hjælp

Oprindeligt var der lagt op til, at Randers FC skulle modtage 200.000 kroner, mens Randers HK og Randers Cimbria hver var tiltænkt 150.000 kroner, men sådan endte fordelingsnøglen ikke efter mødet i udvalget.

- Vi vurderede, at alle har brug for midlerne. De er alle udfordret, og derfor ønsker vi at hjælpe klubberne ligeligt, siger Louise Høeg.

Om det ender med en politisk håndsrækning, bliver afgjort på et byrådsmøde 15. juni. En tommelfinger op eller ned, som har enorm betydning i Randers Cimbria.

- Det vil være en kæmpestor hjælp, og hvis den kommer, klapper vi i vores små, fedtede hænder. Alt over en 5-krone bukker vi os efter i Randers Cimbria, fortæller Morten Hansen.

- Det er en tilkendegivelse fra kommunen, der vil noget, men lad os nu se. Vi har ikke fået nogle penge endnu, og vi skal altså også levere en modydelse, fortsætter Cimbria-direktøren.

Annonce

Hjælpepulje til andre

Louise Høeg mener, at der er grund til at optimisme i eliteklubberne.

- Når det er et enigt udvalg, som det har været her, så hører det til sjældenhederne, at byrådet underkender udvalgets beslutning. Så skal der dukke noget helt nyt op, forklarer hun.

En positiv udmelding for kommunens eliteklubber, men også breddeklubber, foreninger og institutioner kan se frem mod en håndsrækning.

- På idræts- og kulturområdet laver vi en hjælpepulje, som man kan søge del i, hvis man lever op til nogle krav. Vi kommer i udvalget til at vurdere, hvem der har mest brug for pengene, og i udgangspunktet bliver hjælpepuljen uden en slutdato, fortæller Louise Høeg.

Det vides endnu ikke, hvor stor hjælpepuljen bliver, men udvalgsformanden garanterer, at det er et millionbeløb, som kan fordeles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce