Annonce
Mariagerfjord

KV21: Her er seneste resultater fra kommunalvalget i Mariagerfjord Kommune

Sådan så resultatet ud i Hobro Idrætscenter da klokken slog 21.55 tirsdag aften. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Mariagerfjord: Amtsavisen har været i Mariagerfjord Kommune, hvorfra vi hele valgaftenen har opdateret dig om alle valgresultaterne, valgaftenens udvikling, forhandlingerne og konstitueringen direkte fra Hobro Idrætscenter. Du kan følge slagets gang fra valgaftenen herneden for. Opdateringen af artiklen her er afsluttet.

Ti ud af 29 ansigter skiftes ud

KV21 resulterede i et snarligt farvel til 10 af de nuværende 29 medlemmer af Mariagerfjord byråd. To går af egen fri vilje, mens de sidste otte har mistet deres pladser til fordel for andre kandidater.

Det bliver dermed et farvel til:

Svend Madsen, (Mariagerfjordlisten), Danny Juul Jensen (V), Karen Østergaard (S), Lene Nielsen (S), Søren Greve (V), Maren Sturis Tang (Rad.), Thomas Høj (S), Peter Krogh Olsen (V) samt Svend Skifter Andersen (S) og Pia Adelsteen (DF). Heraf var de to sidstnævnte ikke på valgkortet.

Ind kommer i stedet:

Lone Sondrup (V), Jesper Skov Mikkelsen (V), Malene Ingwersen (EL), Per Husted (S) Christian Johnson (C), Helle Qvist Toft (S), Trine Blaabjerg Petersen (S), Laura Holm (C) Emma Houe Mølgaard (NB) og Rikke Fonnesbæk (S).

Valgets tre største stemmeslugere blev borgmester Mogens Jespersen (V) med 2356 personlige stemmer. Han blev efterfulgt af Leif Skaarup (S) på andenpladsen med sine 2045 stemmer og Jens-Henrik Kirk fra Konservative ramte tredjepladsen med sine 665 personlige stemmer.

Niels Peter Christoffersen fra Socialdemokratiet kom med på yderste mandat med 233 personlige stemmer. I øvrigt nøjagtig samme stemmeantal som partikollegaen Rikke Fonnesbæk. De to socialdemokrater måtte derfor ud i en lodtrækning om, hvem der skulle ligge øverst af de to i det interne regnskab. Til deres held blev der i sidste ende plads til begge.

Annonce

Mogens Jespersen fortsætter som borgmester

Klokken 00.11 åbnede døren ind til det lokale, hvor de borgerlige partier i Mariagerfjord Kommune havde forhandlet en konstitueringsaftale på plads. Resultatet af aftalen kan ses i videoen herunder.

Annonce

Mandaternes fordeling:

Her er mandaternes fordeling i Mariagerfjord. Forude venter de personlige stemmer.

Venstre: 11

Socialdemokratiet: 11

Det Konservative Folkeparti: 3

Dansk Folkeparti: 1

Nye Borgerlige: 1

Socialistisk Folkeparti: 1

Enhedslisten: 1

Annonce

Mogens Jespersen om V-tilbagegang: Det er billigt sluppet

Stemmerne i Mariagerfjord er foreløbig stemt op. Stemmetallene viser, at Mogens Jespersen og Venstre mister et enkelt mandat og ender på 11 mandater i den kommende byrådsperiode.

- Det er billigt sluppet. Med al den ballade, der har været internt i Venstre gennem de sidste fire år, så havde jeg frygtet, at vi mistede både to eller tre mandater, konstaterer han.

Samlet set står partierne i blå blok med 16 mandater. Ud over de 11 til Venstre, ser Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige ud til at få et enkelt mandat, mens Konservative med Jens-Henrik Kirk i spidsen står til at gå fra ét til tre mandater

Annonce

Konservative bliver andenstørste parti i Mariager

Jens-Henrik Kirk og Konservative buldrer af sted i Mariager. Kun Socialdemokratiet får flere stemmer af vælgerne i købstaden syd for fjorden. Lige nu ser Det Konservative Folkeparti ud til at få sig et gevaldigt flot valg i Mariagerfjord med tre mandater i stedet for det nuværende ene

Annonce

Borgmesterens hjemby støtter Konservative

Tallene fra Venstre-borgmester Mogens Jespersens hjemby, Hadsund, viser, at opbakningen til Venstre svinder, mens Konservative og Jens-Henrik Kirk går markant frem. Dansk Folkeparti og Radikal Venstre går også tilbage, mens Mariagerfjord-listen og Nye Borgerlige har en lille fremgang.

Annonce

73,05 procent har stemt i Valsgård

1266 ud af 1733 mulige har stemt i valgkredsen Valsgård. Her er tendensen den, at Socialdemokratiet, Konservative, Nye Borgerlige og Mariagerfjordlisten går frem. Til gengæld går Venstre og Dansk Folkeparti henholdsvis 7,1 og 4,6 procentpoint tilbage.

Annonce

Nyt valgsted melder ind

Så er stemmerne i Als også talt op.

Også her går Socialdemokratiet, Konservative og Nye Borgerlige frem. Men her går også Venstre frem. Med hele 13,3 procentpoint. Det kan blandt andet skyldes, at tidligere DF’er Jan Andersen, som er bosat i valgkredsen siden valget i 2017 har skiftet parti til Venstre. Stemmeprocenten er 70,80.


Annonce

Første valgsted i Mariagerfjord optalt

I Veddum-Skelund er de første stemmer blevet talt op. 573 gyldige stemmer ud af 872 mulige er afgivet. Det giver en stemmeprocent på 66,51.

I Veddum-Skelund er der fremgang til Socialdemokratiet, Konservative, Nye Borgerlige og Mariagerfjordlisten, mens Dansk Folkeparti og Venstre går tilbage. Vi taler dog ganske små tal, så man kan ikke udlede noget af det endnu.

Mogens Jespersen var en af de første fremmødte politikere ved kommunalvalget i Mariagerfjord Kommune 16. november 2021. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Stemmeprocenten falder

I Mariagerfjord Kommune er der 33.500 stemmeberettigede borgere. De foreløbige tal viser, at 67,8 procent af dem i løbet af de seneste uger og dagen i dag har afgivet deres stemmer på i alt 11 valgsteder i kommunen. Det er færre end i 2017, hvor stemmeprocenten endte på 71,11.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce