Annonce
Østjylland

Kommunehospitalet ryddet totalt: Universitetsby, boliger og forskere rykker ind

Nu hører det gamle kommunehospital (de røde bygninger til venstre) og Aarhus Univeristet (de gule bygninger til højre) for alvor sammen på tværs af Nørrebrogade. Foto: Axel Schütt
Aarhus Universitet har netop overtaget det gamle Kommunehospitalet på Nørrebrogade fra Region Midt. Nu skal de berømte kvadratmeter gøres klar til nye beboere.
Annonce

AARHUS: 1. maj skete det. Kommunehospitalet var ryddet for patienter forstås, og inventar er rykket endegyldigt til Skejby. De nye beboere har taget over.

Det er Aarhus Universitet eller rettere sagt Feas, der for tre år siden købte bygningerne af Region Midtjylland for 807,5 millioner kroner.

Feas er et datterselskab under Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF), som siden sin etablering i 1987 har understøttet universitetets trinvise udvikling af campusområdet i Aarhus. Selskabet ejer efter overtagelsen af hospitalsbygningerne cirka 225.000 kvadratmeter på forskellige lokaliteter i Aarhus, heriblandt Nobelparken og adskillige bygninger på Katrinebjerg.

Kommunehospitalet

  • Det samlede bygningsareal for det gamle kommunehospital er inklusive tunneller og kældre under jord er på cirka 143.000 kvm
  • Fraregnes tunneler og kældre, forventes fremadrettet en bebyggelse på minimum 110.000 kvm
  • Det samlede grundareal er på 99.400 kvm
  • Hospitalet blev taget i brug første gang i 1893. De første bygninger er tegnet af arkitekt Thomas Arboe, og efterfølgende bl.a. af arkitekterne C. F. Møller og Kay Fisker
  • Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS) er udlejer til Aarhus Universitet.
Annonce

Nu bliver der plads til forskerne

Med købet får Aarhus Universitet mulighed for at samle og styrke en række af sine forskningsaktiviteter. Både gennem udvidelse af de eksisterende aktiviteter og gennem flytning af nogle af de aktiviteter, der nu er spredt på forskellige lokaliteter.

Første skridt bliver at renovere og opdatere 25.000 kvadratmeter til brug for Institut for Molekylærbiologi og Genetik i løbet af 2021.

- Vi går en spændende tid i møde, som vi har set frem til siden 2016. Feas ser også store muligheder for udvikling af forsker- og studieboliger og et udvidet samarbejde med nye og etablerede virksomheder, siger direktør i Feas Jørgen Lang. Han understreger, at Feas allerede nu har igangsat planlægningen af de første studieboliger i området.

Feas skal nu igangsætte et enormt arbejde med at omdanne de røde murstensbygninger til nyt campusområde til Aarhus Universitet på 110.000 kvadratmeter. Området får navnet Universitetsbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce