Annonce
Randers

Kommunen binder sig for yderligere 12 år på kasernen

Hovedbygningen på Randers Kaserne er gennemrenoveret. Og nu har kommunen forlænget sit lejemål i bygningen frem til 2031. Foto: By i Byen
- En fantastisk katalysator for den videre udvikling af projekt By i Byen, siger ejeren af Randers Kaserne, Henrik Sinnbeck, om Randers Kommunes beslutning om at forlænge sin lejekontrakt med yderligere 12 år.
Annonce

Randers: Randers Kaserne er i forvejen godt på vej i sin udvikling hen imod at blive en by i byen. Og nu har man i Randers Kommune taget en beslutning, som ifølge den ene af ejerne af det tidligere militære område, Henrik Sinnbeck, vil sætte ekstra skub i By i Byen projektet. Kommunen har nemlig netop forlænget sin lejekontrakt på kasernen med 12 år.

- Det vil helt sikkert øge interessen for at investere i området, siger en glad Henrik Sinnbeck.

400 kommunalt ansatte har i dag deres daglige gang i den gamle, men nyrenoverede hovedbygning, men kasernen byder udover kommunens på ikke færre end 109 lejemål, som alle er udlejet. By i Byen projektet omfatter imidlertid andet og meget mere end de tidligere kasernebygninger. Der er masser af nybyggeri på vej også. Således er 96 lejeboliger, der bygges af PFA Ejendomme, tæt på at være færdige og vil være helt klar til indflytning i det førstkommende forår. Og i 2020 går man i gang med at opføre yderligere 250 lejligheder, ligeledes i regi af PFA.

- Og herudover er vi tæt på at indgå en aftale med endnu en mindst lige så stor spiller på boligmarkedet. Men mere kan jeg endnu ikke sige om hverken projektet eller hvem, der står bag, siger Henrik Sinnbeck.

Fra kort efter efterårsferien og helt frem til jul vil der i en række weekender være åbent hus i en af opgangene i det næsten færdige PFA-byggeri. En af lejlighederne vil til den tid være møbleret, mens de øvrige i opgangen kan beses uden møbler.

Randers Kaserne

Randers Kaserne blev opført fra 1939 til 1941.

Under besættelsen brugt af tyskerne som lazaret fra maj 1942.

Kasernen husede Jydske Dragonregiment frem til 1952.

Fra 1952 anvendt af Jyske Ingeniørregiment frem til nedlæggelsen i 1997.

Kasernen fungerede som asylcenter under Røde Kors i et par år fra 1999.

Det nuværende gamle bygningskompleks består af cirka 40.000 kvadratmeter, heraf flere bygninger statueret som bevaringsværdige.

Selve området er cirka 17,5 hektar stort.

By i Byen ejes af Eske Munck, Henrik og Anne Sinnbeck samt Anders Kirk Johansen.

Annonce

Legoarving er med

Gennem de seneste 12 år er de mange bevaringsværdige kasernebygninger sat nænsomt i stand, og der er kommet fuld aktivitet i alle bygningerne med både offentlige og private erhvervslejere.

En ny etape blev sat i gang i 2014, da legoarving Anders Kirk Johansen investerede et trecifret millionbeløb i køb af den gamle smukke hovedbygning, i hvilken Randers Kommune altså nu har valgt at forlænge lejekontrakten helt frem til 2031. Hovedbygningen er blevet sat 100 procent i stand. Om beslutningen siger borgmester Torben Hansen (S):

- Vi forlænger med 12 år, fordi kasernen er placeret fysisk i centrum af Randers Kommune, og det giver optimal adgang for alle kommunens borgere. Der er gode muligheder for at komme til kasernen både med offentlig transport, gående, cyklende og kørende. Og det er vigtigt. Samtidig tilbyder kasernen også gode og gratis parkeringsmuligheder. Kommunen har med lejemålet fortsat cirka 400 medarbejdere placeret i et område, der har stor historisk og kulturel værdi. Det har også stor betydning.

Ifølge Jan Nickelsen, direktør i Colliers i Aarhus, der har medvirket i både handlerne med Anders Kirk og PFA, er en forlænget lejekontrakt med Randers Kommune medvirkende til en stigende interesse for kaserneområdet. Jan Nickelsen ser et kæmpe potentiale for udviklingen af området over de kommende år.

- I alt vil det færdige projekt By i Byen omfatte cirka 100.000 kvadratmeter, og med Anders Kirk Johansen, PFA og Randers Kommune om bord vil vi kunne realisere næste etape betydeligt hurtigere, lyder det fra Henrik Sinnbeck og medejer Eske Munck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte mod FC København: Afgørende angribere, stærk trup og fortsat tendens

Annonce