Annonce
Østjylland

Kommunen får kamp til stregen

Jørgen Møller er én af de beboere, der nu sætter alt ind i kampen mod vindmøller i Fjeldsted. Blandt andet med en hjemmeside, facebook-gruppe, flyers samt underskriftindsamling. Foto: Zarah Grothe

Modstand. En ny forening sætter alle sejl i kampen mod Fjeldsted-vindmøller. I denne uge deler medlemmerne flyers ud, og i næste uge stemmer de dørklokker.

»Vi gør alt, hvad vi kan, for at de vindmøller ikke kommer op!«

Det fastslår Jørgen Møller, der bor Fjeldstedvej 23 og dermed - hvis Mariagerfjord Kommunes plan bliver ført ud i livet - får tre-fem 140-150 meter høje vindmøller i baghaven.

Og han er ikke alene om den holdning. Slet ikke. Det beviser udfaldet af det møde, som han inviterede til i starten af ugen:

Annonce

»Selv om ikke alle kom, fordi de havde andre planer, så var vi alligevel omkring 20. Og alle var opsatte på at gøre noget, ja, jeg kan vist godt sige, at vi er ved at bygge en stemning op,« vurderer Jørgen Møller og tilføjer, at der blandt andet blev dannet en forening:

»Den hedder 'Vindmøller ved Mariager', og den kan man melde sig ind i, hvis man synes. Med den er vi desuden medlem af 'Landsforeningen Naboer til Vindmøller', hvor man kan få en hel masse information om emnet.«

Men ikke nok med det. Mødet dannede også grundlaget for en ny hjemmeside, www.vindmoellervedmariager.dk, som går i luften om en lille uges tid.

I den kommende weekend deler foreningens frivillige desuden flyers ud.

På dem vil der stå informationer om det lokale vindmølleprojekt, som er ét ud af i alt seks steder, som er udpeget og står beskrevet i Mariagerfjord Kommuneplan for 2013-2025.

Hovedbudskabet går dog ud til de borgere, der bor i Mariager:

»De tror måske ikke, at de bliver berørt af vindmøllerne, hvis de kommer, fordi det er helt herude ved Fjeldsted. Men det gør de,« fastslår Jørgen Møller og forklarer hvordan:

»Vindmøllerne er meget høje, og fordi der kun er godt to kilometer til bygrænsen, så kommer de til at kunne ses fra blandt andet Randersvej og også fra de villakvarterer, der ligger deroppe, for eksempel Rinddalen.«

Han og de andre ihærdige folk fra lokalområdet sætter dermed fokus på, at Mariager potentielt kan blive Vindmøllernes By i stedet for Rosernes By:

»Når turisterne kommer hertil, så kommer de for at se en lille, hyggelig og idyllisk by. Er det så vindmøller, vi gerne vil vise dem? Det er blandt andet det, vi med de flyers gerne vil have, at borgerne skal tage stilling til,« pointerer Jørgen Møller.

Han fortæller, at flyers-uddelingen i løbet af næste uge bliver fulgt op af en underskriftsindsamling:

»Planen er, at vi stemmer dørklokker rundt i Mariager, især oppe i de kvarterer, der får udsigt til vindmøllerne. Så håber vi, at de flyers har givet nok information til, at de ønsker at sætte deres navn på.«

Hvis du ved, at du er imod, kan du også gå ind på hjemmesiden www.skrivunder.net og gå ind under ved »Vindmøller ved Mariager«.

Allerede nu er der dannet en facebook-gruppe - den hedder også »Vindmøller ved Mariager«.

Mariagerfjord Kommuneplan for 2013-2015 er endnu ikke vedtaget, indtil 6. november kan man derfor indsende høringssvar.

Derefter er det op til politikerne, hvad der skal ske - de tager endeligt stilling om toogenhalv måned, nemlig 19. december.

Selv da er det ikke sikkert, at vindmøllerne kommer op. Der skal nemlig først laves en ny lokalplan for områderne, hvilken også kommer i høring, og derudover skal der laves en såkaldt VVM-undersøgelse, en vurdering af vindmøllernes virkningen på miljøet.

Hvis der skal vindmøller op at stå ved Fjeldsted, vil det være på et 17,5 hektar stort område, og det vil være nødvendigt at nedlægge to adresser, Gadekæret 1 og Fjeldstedvej 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce