Annonce
Randers

Kommunen: - Hent din cykel, eller vi giver den til politiet

Glemte cykler ved busterminalen i Randers blliver fjernet inden længe. Foto: Annelene Petersen
Randers Kommune rydder i den kommende tid op i cykler, som har stået meget lang tid ved busterminalen.
Annonce

Randers: Hvis du har langtidsparkeret din cykel ved busterminalen og glemt den, risikerer du at miste den til politiet inden længe. Kommunen er nemlig igang med at rydde op i cykelstativerne. Cykler i farezonen har fået en grøn mærkat på, og hvis du ikke selv får den hentet inden datoen på sedlen, bliver den fjernet.

Det er Cykelby Randers, der står bag oprydningen, og kommunikationsmedarbejder Britt Møller fortæller, at det sker for at skaffe plads til dem, der dagligt bruger deres cykler og har brug for at kunne sætte den ved busterminalen.

- Lige netop i det område er der flere cykler end andre steder, hvor man kan se, de ikke har været brugt længe, og nogle har måske mistet et hjul. Vi sørger for, at der er plads til folks cykler ved at rydde op, fortæller Britt Møller.

Annonce

Lille indsamling

De to foregående år har kommunen også samlet forladte cykler ind, men det foregik stort set over hele byen og resulterede i et meget stort antal cykler, som blev fragtet til en af kommunens lagerhaller.

- Det gør vi ikke i år, for det er ikke så stort et problem indtil videre. Men vi har fået henvendelser om at kigge på cyklerne ved busterminalen, siger Britt Møller.

De grønne sedler, der advarer om, at cyklen snart bliver fjernet, bruger kommunen løbende, når cykler ser ud til at kunne være efterladt og glemt. Kommunen må nemlig ikke uden videre fjerne cyklerne, men skal give eventuelle ejere muligheden for at redde den gamle jernhest.

Annonce

Flere chancer

I det hele taget får ejerne af de efterladte cykler flere chancer for at blive genforenet med transportmidlet.

Først er der advarslen med den grønne seddel. Dernæst opbevarer kommunen cyklerne nogen tid efter, at de er samlet ind. Og når de siden overgives til politiet, kan man være heldig, at politiet ved at tjekke cyklens stelnummer kan finde frem til ejeren. Men så er det også slut, og så sælges de efterladte og glemte cykler på en af politiets auktioner, eller de destrueres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce