Annonce
Erhverv

Kommunen jubler over street food-planer: Det er perfekt

Det er denne markante røde bygning på Randers Havn med den lækre beliggenhed, der formentlig kommer til at danne ramme om et street-food-marked. Foto: Fakri Koleilat
At lave et street food-marked tæt på Randers Havn harmonerer perfekt med planerne om Byen til Vandet, siger kommunens chefkonsulent Alex Weinreich, der i en måneds tid har siddet på sidelinjen og været behjælpelig med råd og vejledning til de fire mad-iværksættere, der vil omdanne havnen til mad-mekka.

Randers: Overordnet set er placeringen perfekt. Det kunne ikke være bedre. Passer helt perfekt til kommunens planer om Byen til Vandet.

Sådan siger chefkonsulent i Randers Kommunes erhvervsafdeling, Alex Weinreich, om planerne om at lave et street-food-marked i den markante røde bygning på Kulholmsvej 2, Randers Havn, hvor shippingfirmaet Adolph Andersens Eftf. har holdt til i mange år, før firmaet flyttede til ud på Tronholmen og sammen med to andre partnere stiftede skibsklareringsfirmaet Randers Agencie.

Men førend de fire iværksættere og købere af bygningen kan slå døren op til et lokalt mad-mekka, skal der ligge en byggetilladelse, hvor såvel parkeringsforhold som sikkerhed i forhold til havnen skal være på plads.

- Det er spørgsmål, som forvaltningen nu skal til at kigge på, siger Alex Weinreich, der i en måneds tid har kendt til planerne om det nye mad-tiltag på havnen. Han bruger en pæn del af sin arbejdstid på fra sidelinjen at følge nye tiltag i kommunen og give råd og vejledning, når nye ideer er under udvikling, og når der skal skrives ansøgning om byggetilladelse.

- Der er regler for hvor mange p-pladser, der skal være, hvis man eksempelvis vil lave en restaurant, siger chefkonsulenten.

I midtbyen skal der ifølge reglementet være en p-plads pr. 10 siddepladser i restauranten.

- Men det er spørgsmål, som vore fagfolk nu skal til at se på. Lige som de skal se på sikkerheden. Bygningen ligger jo tæt på vandet. Så det er spørgsmål, der skal løses, inden stemplet bliver sat, siger han.

Dorthe Bjørn og Mike Pabst, der senest har overtaget og indrettet Restaurant Apoteket, står også bag planerne om et street-food-marked i byen. Arkivfoto: Annelene Petersen

Professionelle folk

Forlods er man fortrøstningsfuld.

- Vi er i god dialog med folkene bag projektet. Og det er altså professionelle folk, der har fået denne her idé, siger chefkonsulenten, der forventer, at det vil tage flere uger at få alt på plads fra det kommunale skrivebords side. Afhængigt af om bygherre i sin ansøgning har taget højde for tekniske detaljer.

- Hvis de tekniske spørgsmål bliver løst, er vi fra kommunens side særdeles begejstret for forslaget. Det vil virkelig være en gevinst for byen og for udviklingen mellem midtby og vand, vurderer Alex Weinreich.

Bag mad-markedet står fire erfarne restauratører. Det er restauratørparret Mike Pabst og Dorthe Bjørn, der i de senere år har sat sig markant på restaurationer i Randers. Parret driver Restaurant Sejlklubben, Café Jens Otto Krag og Restaurant Apoteket. Med i iværksætter-gruppen er også Nicolai Michelsen, der driver sushi-restauranter i byen og Frank Skov, der står bag café-drift i Fredericia.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Mest læste

Randers HK For abonnenter

Stort portræt af Katrine Larson: Guldpigen der gik en anden vej

Randers HK For abonnenter

Juncker efter formidabel redningsprocent: Stadig en smule ærgerlig

Annonce