Annonce
Randers

Kommunen rykker Borgerservice ud i oplandet

Søren Brøndum Christensen fra Randers Kommune samt Lisbeth Kusk og Vibeke Sveigaard hilste mandag eftermiddag på en medarbejder hos Borgerservice i Randers. Det foregik på Aldershvile i Havndal, hvor der er indrettet en lille "afdeling" af Randers Kommunes Borgerservice. Foto: Lars Rasborg

Borgere i Havndal, Øster Velling og Langå kan nu let få kontakt med Borgerservice. De behøver ikke køre til Randers for at blive personligt betjent.

Havndal: I Havndal bakker frivillige op om Randers Kommunes forsøg med Borgerservice på Alderhvile. Medlemmer af Ældresagen stiller sig til rådighed med vejledning, hvis borgere har problemer med at få løst de opgaver, de gerne vil have ordnet uden at skulle køre hele vejen til Randers. Det kan for eksempel være lægeskift eller anmeldelse af rotter.

- Vi vil gerne støtte op om de initiativer, der er i lokalsamfundet, siger Vibeke Sveigaard fra den lokale afdeling af Ældresagen.

"Borgerservice i dit nærområde" består af en skærm med touch-screen, der med få og lette menupunkter giver adgang til selvbetjening inden for en række områder.

Samtidig har skærmen et tastatur, printer og scanner, og så er den forsynet med web-kamera og mulighed for via skærmen at være i direkte forbindelse med en medarbejder i Borgerservice.

Men da mange af de borgere, der kommer for at få ordnet forskellige ting, netop vælger den lokale borgerservice, fordi de enten ikke har en computer derhjemme eller måske har svært ved at bruge den, kan der være behov for ekstra hjælp.

De frivillige fra Ældresagen er på Aldershvile hver torsdag.

- Og vores telefonnumre ligger ved skærmen, så folk kan ringe, hvis de har brug for hjælp. Det er spændende at være med i sådan et pilotprojekt, siger Lisbeth Kusk fra Ældresagen.

Annonce

Her er der fremskudt Borgerservice

I Havndal: Aldershvile, Kirkevej 2. Det er muligt at benytte servicen i dagtimerne. Ønsker du at kontakte borgerservice via web-kameraet, er det muligt alle hverdage mellem kl. 10-12, samt mandage kl. 15-17.I Øster Velling: Forsamlingshuset, Neikilsvej 8. Servicen er tilgængelig mandage kl. 16-17 samt torsdage kl. 10-12.

I Langå: Biblioteket i Kulturhuset, Bredgade 4. Selvbetjening i bibliotekets åbningstider kl. 8-22. Ønsker du at kontakte Borgerservice via web-kameraet, er det muligt alle hverdage mellem kl. 10-12, samt mandage kl. 15-17.

Løbende justeringer

Selvbetjeningsstanderen har i et stykke tid været installeret i Havndal som et forsøg, og de gode erfaringer herfra får nu Randers Kommune til at udvide ordningen til Øster Velling og Langå. Samtidig er standeren blevet skiftet ud med en endnu mere brugervenlig model. Mandag var der i Havndal premiere på den udvidede borgerservice.

- Vi laver løbende justeringer for at gøre tilbuddet endnu bedre, i takt med at vi oplever, hvordan det fungerer, siger Søren Brøndum Christensen fra Randers Kommune, der er projektansvarlig.

Planen er, at man skal kunne bruge borgerservice i nærområdet til flere og flere ting, samtidig med at brugerskaren forhåbentlig vokser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce