Annonce
Mariagerfjord

Kommunen sparede julebelysningen væk: Nu redder købmand julen i Mariager

Rema 1000 købmandsparret Morten og Maria Skou redder juletræ og -udsmykning i Mariager med en donation på 30.000 kroner. PR-foto
Det tegnede til en mørk december i Mariager, da Mariagerfjord Kommune fjernede tilskuddet til byens juleudsmykning. Det har Rema 1000 købmandsparret Morten og Maria Skou nu forhindret med en donation på 30.000 kroner.
Annonce

Mariager: Det var lidt af en bombe, der ramte Mariager, da det blev kendt, at Mariagerfjord Byråd som besparelse havde valgt at fjerne tilskuddet til juletræer og -belysning i kommunens byer, heriblandt Mariager.

Efter en artikel bragt i Mariager Avis startede debatten da også på de sociale medier. Brugerne i en lokal facebookgruppe lagde ikke skjul på, at de mente, at byrådets beslutning var en katastrofe, og kommentarsporet flød hurtigt over med forslag til, hvordan julebelysningen mon kunne reddes. Eksempelvis ved hjælp af pengeindsamlinger.

At julen bliver indvarslet med både juletræ på torvet samt med lys og julekugler rundt omkring i byen, er nemlig en fast tradition i Mariager. En tradition der altså nu var i fare for at blive brudt og henlægge Mariager i decembermørke.

Men så tog Rema 1000 købmandsparret Morten og Maria Skou affære.

- En af fordelene ved at være selvstændig købmand er, at man kan tage hurtige beslutninger, og det tog os kun 10 minutter at blive enige om at donere de 30.000 kroner, der skal til, for at byen også i år kan blive pyntet op til jul, siger Morten Skou, der sammen med sin hustru siden juni 2018 har været købmand på Gl. Hobrovej 2.

Han tilføjer, at dette års donation giver handelsstanden tid til at få ro på og finde en varig løsning, så Mariager også fremadrettet kan byde på julehygge i december.

- Det er ikke kun de lokale, der har glæde af den stemning, juleudsmykningen skaber, for selv om Mariager er Danmarks mindste købstad, så tiltrækker byen også handlende fra eksempelvis Randers, og det er klart, at den trafik er der ikke nogen her i Mariager, der kan undvære, siger Morten Skou.

Annonce

En del af lokalsamfundet

Købmandsparret bor endnu ikke selv i byen, men Morten Skou fortæller, at de har sat deres nuværende bolig til salg, så de er på vej til selv at blive borgere i byen. Også derfor er det vigtigt for Morten og Maria Skou, at Mariager kan fortsætte med gode lokale traditioner.

- Vi føler os allerede som en del af lokalsamfundet, og vi tænker ikke, at denne følelse bliver mindre, når vi selv flytter til Mariager, siger han.

- Så sideløbende med at finde os tilrette som købmænd i byen, er vi også ved at finde ud af, hvilke lokale foreninger, arrangementer og foreninger vi som Rema 1000 vil støtte udover de købmandskurve, vi giver til bankospil i forsamlingshuset og et håndboldsponsorat, vi har overtaget fra den tidligere Rema 1000 købmand, fortsætter Morten Skou.

Julelysene tændes rundt omkring i Mariager by i begyndelsen af december, hvor julemanden kommer på besøg for at trykke på kontakten sammen med byens mere end 400 børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce