Annonce
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Morten Urup er instruktur på kommende tv-serie fra Randers. Han var også instruktør på Horsens-filmen "GG Horsens", som blev optaget for et par år siden. Serien er blevet streamet 2.2 millioner gange. Arkivfoto: Søren E. Alwad
Planerne om en comedy-serie til tv med Randers i Centrum er rykket tættere på realisering efter, at kommunens udviklingsudvalg har besluttet at støtte projektet med en halv million.
Annonce

Randers: De søgte om 975.000 kroner og fik 500.000. Alligevel er de glade. Instruktør Morten Urup og producent Jesper Jørgensen fra det Aarhus-baserede produktionsselskab Wasabifilm, som står bag tv-serien med arbejdstitlen Panik, som skal produceres i Randers.

- Vi havde søgt om mere, men det er ikke alene pengene, det handler om, det er også den velvilje, der ligger i, at kommunen støtter os, forklarer producent Jesper Jørgensen. Han bekræfter, at projektet bliver til noget.

Det samme siger instruktør Morten Urup:

- Vi må finde de sidste penge, for det er vigtigt, at vi gennemfører det her i Randers.

Det er kommunens udviklingsudvalg, der har besluttet at støtte projektet med 500.000 kroner. Seks af de syv byrådsmedlemmer i udvalget stemte for. Frank Nørgaard (DF) stemte imod. Han ville hellere bruge pengene på midtbyen i samarbejde med Cityforeningen.

Udvalgets formand Christian Brøns (V) forklarer, at man ikke kunne imødekomme ansøgningen om 975.000 kroner, fordi der også er behov for at bruge penge til at støtte flere andre gode projekter.

Annonce

Lys på Randers

Det er filmselskabet Wasabi Film, der står for produktionen, der støttes økonomisk af TV2 Østjylland med 1.5 millioner kroner. Serien, der foreløbig er planlagt til at køre over otte afsnit på hver 15 minutter, skal vises på TV2 Østjyllands YouTube kanal.

Komikeren Christian Fuhlendorff skriver manuskriptet til comedy-serie med arbejdstitlen "Panik", der handler om Mads og Vicky. De flytter til Vickys fødeby Randers, og Mads rykker bag disken i Vickys fars forretning. Og så kører det ellers derudad med små og store problemer, crazy udfald og hvad der ellers foregår i en ung, dansk familie,

Seriens instruktør Morten Urup, der selv bor med sin familie i Randers Kommune, vil gerne være med til at bære Randers ind i et mere komfortabelt lys, end rygtet om byen plejer at vise, har han forklaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte af sejren i Hobro: Bundgaard-debut, karantænefare og et mirakel fra puljesejr

Randers FC

Randers FC må lukke 3.500 tilskuere ind: Sponsorer og sæsonkortholdere får førsteprioritet

Annonce