Annonce
Østjylland

Kommunen vil ansætte hygiejnesygeplejerske: Corona har vist vigtigheden af god hygiejne

En god hygiejne reducerer risikoen for smitte af ikke bare coronavirus men også en række andre sygdomme. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Norddjurs: Hvis der er én ting, coronapandemien har lært os, så er det, at hvis man ikke sørger for at have en god hygiejne, så kan det få alvorlige konsekvenser, hvis man rammes af en hurtigt spredende sygdom som covid-19, MRSA eller lignende.

Derfor vil forvaltningen i Norddjurs Kommune bruge 500.000 kroner om året på ansættelsen af en hygiejnesygeplejerske, der skal understøtte det tværgående arbejde med hygiejne i kommunen.

- Hygiejnesygeplejersken skal have en koordinere funktion, der sikrer, at erfaringer nyttig viden formidles og bruges på tværs af Norddjurs Kommunes organisation, så der er gode rammer for at forebygge infektion blandt borgere og medarbejdere. Den centrale hygiejnefunktion skal således have en specialiseret viden, der kan understøtte høj kvalitet i det decentrale hygiejnearbejde på de enkelte fagområder, lyder det fra forvaltningen i henvendelsen til voksen- og plejeudvalget, som skal bevilge pengene.

Forslaget er nu sendt til høring i ældrerådet og handicaprådet, bestyrelser på skole- og dagtilbudsområdet samt beboer- og pårørenderåd med videre på plejecentre og i botilbud.

Høringsfristen udløber 25. januar, hvorefter voksen- og plejeudvalget skal træffe beslutning om forvaltningens anmodning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce