Annonce
Randers

Kommunen vil sikre bedre muligheder for udeservering

En beslutning om at åbne for mere udeservering i Randers Kommune skal behandles i udviklingsudvalget 28. maj, men ansøgninger kan allerede nu sendes til kommunen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Mandag må restauranter og caféer åbne igen. I Randers Kommune bliver det med udvidede muligheder for udeservering på pladser og i byens gader, som skal give spisestederne bedre mulighed for at få forretningen til at hænge sammen økonomisk.

Randers: - Jeg synes, at vi skal give større mulighed for, at restauranter og caféer kan bruge byens gader, pladser og stræder til udeservering.

Det var meldingen fra Torben Hansen (S), borgmester i Randers Kommune, i en pressemeddelelse fredag.

En beslutning om at åbne for mere udeservering skal behandles i udviklingsudvalget 28. maj, men ansøgningen kan allerede nu sendes til kommunen, som giver tilladelse til servering i det offentlige rum. Der opkræves ikke betaling for udeservering udover under Randers Festuge, som er aflyst i år.

I beslutningen om, hvorvidt der skal gives tilladelse til udeservering, skal kommunen afveje flere forskellige hensyn, og her kan situationen for den trængte restaurations- og cafébranche gives særlig vægt, lyder det.

Forslaget kommer i kølvandet på, at alle partier i byrådet er blevet enige om, at de midler, som er afsat til Midtbystrategien de næste to år, allerede kan anvendes i år.

- Det er oplagt, at næste skridt er at give mere plads til udeservering og dermed bidrage til at skabe flere kvadratmeter til servering. Det skaber liv og giver caféer og restauranter bedre mulighed for at få forretningen til at hænge sammen økonomisk, siger Christian Brøns (V), formand for udviklingsudvalget.

Hver ansøgning bliver vurderet enkeltvis, og tilladelsen gives ud fra hensynstagen til de individuelle forhold på stedet, trafikale forhold og på baggrund af accept fra øvrige myndigheder, oplyser kommunen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC sælger støttefigurer til tomme tribuner: Opbakningen varmer i klubben

Annonce