Annonce
Randers

Kommunens medarbejdere skal lære at håndtere personfølsomme oplysninger

Randers Kommunes cirka 9000 medarbejdere skal lære om de nye regler for håndtering af persondata. Arkivfoto: Pawel Kopczynski

Randers: Fra 24. april og de kommende uger skal samtlige kommunens knapt 9000 medarbejdere gennem et e-learningskursus i håndtering af persondata.

- Det er vigtigt for alle, at personlige data bliver håndteret korrekt. De nye regler træder i kraft i Danmark 25. maj. Reglerne er vedtaget i EU og stiller nye krav til, hvordan man behandler borgernes data. Det skal vi selvfølgelig også sikre, at vi her i Randers er med på, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

E-learningskurset sikrer, at alle medarbejdere, som i løbet af deres arbejde får et cpr-nummer, et portrætbillede eller for eksempel navn og adresse over deres bord, også ved, hvordan den type personlige oplysninger skal håndteres.

Randers Kommune er en stor organisation, så der er sat tre uger af til at tage kurset.

Som led i de nye regler skal alle offentlige myndigheder også ansætte en såkaldt Data Protection Officer, en databeskyttelsesrådgiver.

Det har Randers Kommune også gjort. Det er Lone Karina Jensen fra IT & Digitalisering, som har fået opgaven og fremover vil holde øje med, at Randers Kommune håndterer data korrekt, udarbejder relevante procedurer med videre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce