Annonce
Randers

Kommunerne omkring Randers placerer sig lige fra top til bund på listen over de mest erhvervsklimavenlige

Norddjursborgmester Jan Petersen forventer, at kommunen har nået bunden, og at man i de kommende målinger vil avancere på erhvervsklima-barometeret. Arkivfoto
Favrskov glæder sig over fortsat at være i øverste fjerdedel, Mariagerfjord er steget lidt, men forventer mere næste år, mens Norddjurs har taget første lille skridt væk fra bunden af listen og er opsat på at fortsætte opstigningen.
Annonce

Randers: Kommunerne omkring Randers er spredt ud på det meste af ranglisten over de mest erhvervsvenlige i Danmark. Fra Favrskov på en 18. plads over Mariagerfjord på en 45. plads til Norddjurs på en 86. plads.

I sidstnævnte er borgmester Jan Petersen (S) naturligvis ikke glad for placeringen så tæt på bunden, men han er fortrøstningsfuld, når det gælder udsigten til at stige ved kommende målinger.

- Vi har flyttet os en enkelt placering i den rigtige retning, men vi skal naturligvis højere op, og det må gerne ske hurtigt. Det mener jeg også, der er gode muligheder for.

- Vi har fået styr på økonomien, og det kommer også virksomhederne til gode. Blandt andet har vi kunnet afsætte pæne beløb til en tiltrængt forbedring af vore veje, så jeg går ud fra, at det vil kunne måles på kategorien infrastruktur og transport, hvor vi ligger næstsidst, allerede ved næste års måling, siger Jen Petersen.

Videre nævner han sidstepladsen i kategorien "kommunens image".

- Det er noget, vi alle må hjælpe hinanden med at forbedre. Vi har været i kritisk fokus på grund af vores økonomiske udfordringer, så også her forventer jeg, at vi vil kunne løfte os, siger norddjursborgmesteren.

Jan Petersens kollega i Favrskov, Nils Borring (S), har med en samlet placering som nummer 18 i målingen større grund til at være tilfreds, hvilket han da også er.

Favrskovborgmester Nils Borring (S), Favrskov glæder sig over en fortsat god placering, men vil kigge på de områder, hvor der stadig er plads til forbedring, Foto: Bjarke MacCarthy

- Vi har ligget i den øverste fjerdedel i samtlige de 11 år, DI har foretaget målingen, og det gør vi jo stadig. Det er der grund til at glæde sig over, men årets måling viser også, at der er plads til forbedringer inden for visse områder. Det gælder blandt andet vores kommunikation udadtil, siger Nils Borring.


Vi har fået styr på økonomien, og det kommer også virksomhederne til gode. Blandt andet har vi kunnet afsætte pæne beløb til en tiltrængt forbedring af vore veje, så jeg går ud fra, at det vil kunne måles på kategorien infrastruktur og transport, hvor vi ligger næstsidst.

Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune (S)


Han fremhæver omvendt, at placeringen i kategorien "kommunal sagsbehandling" viser, at det kan betale sig at gøre noget. De seneste år har man nemlig haft særlig fokus på netop at forbedre sagsbehandlingen, og i den nye måling er man her rykket 15 pladser op til en ottendeplads.

Mariagerfjord Kommune har taget et hop på 13 pladser til en 45. plads, men borgmester Mogens Jespersen forventer sig endnu mere af de kommende års målinger.

Mogens Jespersen (V), borgmester i Mariagerfjord Kommune, er tilfreds med at være hoppet 13 pladser op, men forventer sig endnu mere af de næste år. PR-foto

- I 2019 var vi nødsaget til at skære ned på en række serviceområder, men i 2020 og 2021 har vi fået tilført flere penge og sat mange ting i værk, siger Mogens Jespersen og fortsætter:

- Som tidligere år studerer vi naturligvis klimamålingen nøje og sætter ind, hvor vi er gået tilbage eller ligger under landsgennemsnittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere beboere blev vækket i nat: Beruset og aggressiv mand sparkede til biler

Annonce