Annonce
Debat

Kommunikation i coronatid - en fremkaldervæske for vores prioriteringer.

Annonce

I romanen ”Kærlighed i koleraens tid” fortæller Gabriel García Márquez levende om kærlighedens udholdenhed i en tid, hvor koleraen hærgede i Colombia. Bogtitlen er oplagt at omskrive, så den passer til dagens Corona-krise. Hvordan trives fællesskabet i en situation, hvor vi ikke kan mødes?

Danmark er ved at lukke op – langsomt, delvist og kontrolleret – og menigheder kan igen mødes med passende afstand. Det er derfor på høje tid, at kirker og andre fællesskaber gør status over, hvad vi har lært af krisen.

For det første er vi mere omstillingsparate, end man umiddelbart skulle tro.

For det andet er de medmenneskelige relationer kommet i højsædet: familie, naboer, venner og arbejdskolleger. Vi savner dem virkelig.

For det tredje virker coronakrisen som fremkaldervæske på vores prioriteringer. Vi opdager, hvad der virkelig betyder noget i livet. Præster har indset, at deres vigtigste opgave er at forkynde evangeliet. Derfor har enhver kirke med respekt for sig selv streamet gudstjenester, inviteret til drive-in-kirke og sendt blomster til sognet ældre, syge og svage, som de af gode grunde ikke har kunnet besøge. Også imamer og andre religiøse ledere har gjort brug af sociale medier for at bringe trøst og perspektiv til deres menigheder.

Meget a propos har coronakrisen skabt mulighed for at kigge ind i hinandens religiøse rum. Frikirkefolk i folkekirken og vice versa. Kristne i moskéer og modsat. Det giver håb om både forståelse og forbrødring hen over skel og kløfter.

Nu håber jeg, at tendensen fortsætter – også når samfundet genåbner. At vi er blevet klogere på vores kald i livet, at vi prioriterer tid til vores familie og venner, og at vi fortsat bruger de sociale platforme til at lære hinanden og det umiddelbart fremmede bedre at kende.

Lad os være lige så kreative i at række ud til hinanden, som vi var, da samfundet måtte lukke ned. Glid ikke tilbage i de gamle hjulspor!

Men kom ud over rampen med trøst og opmuntring og andre glade budskaber!

Svend Løbner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Østjylland

Naturstyrelsen trods alvorlig nedtrampning af kvinde: Det er sikkert at færdes blandt kreaturerne

Annonce