Annonce
Debat

Kompliment til vores kommuner

Annonce

Læserbrev:  Midt i en coronatid kan det være nok så nyttigt, at vi virksomheder giver et velfortjent skulderklap, når det er berettiget. Og det synes jeg, de to kommuner i vores område, Randers og Norddjurs, har fortjent. De har begge gennem det seneste års tid gjort en ekstra indsats for erhvervslivet.

I denne måned svarer en række af virksomheder på, hvor godt de synes om det lokale erhvervsklima i deres kommune. DI’s erhvervsklimaundersøgelse 2020 er dermed i fuld gang, og det bliver særligt spændende at se til november, hvordan det i år falder ud for Randers og Norddjurs. Vi håber på mange gode svar, da det gør undersøgelsen mere præcis.

Siden Norddjurs forrige år blev ramt økonomisk, har kommunen fået styr på økonomien og har endda formået i takt med coronakrisen at hjælpe kommunens virksomheder på forskellig vis gennem en række understøttende indsatser på lige fod med initiativer fra en række andre kommuner landet over.

Men i tilgift har Norddjurs nu et tilbud til virksomheder i kommunen, der er ramt af coronakrisen og kun kan fortsætte med at få lønkompensation indtil udgangen af august. Kommunen har indgået et samarbejde med AOF Midt om et efteruddannelsestilbud til virksomhedernes medarbejdere. Virksomhedsejere vil dermed få yderligere tid til at få virksomheden op i omdrejninger igen, samtidig med at medarbejdernes kompetencer styrkes.

Også i Randers sikrer kommunen, at der er godt gang i erhvervslivet. Det ses ikke mindst i form af et rekordstort salg af erhvervsjord. På blot et halvt år har virksomheder skrevet under på køb af tæt på 100.000 kvadratmeter erhvervsjord i Sdr. Borup syd for Randers, og yderligere 25.000 kvadratmeter er under salg.


Også i Randers sikrer kommunen, at der er godt gang i erhvervslivet. Det ses ikke mindst i form af et rekordstort salg af erhvervsjord.


Kommunen er for os virksomheder en særdeles vigtig partner. Kommunen er den offentlige myndighed, som vores virksomheder oftest er i kontakt med. Den er derfor en vigtig brik i virksomhedernes vilkår for at drive forretning. Og så er det jo ikke at kimse ad, at lige vores to kommuner gør det ganske godt.

Det er nok så meget værd at give hver af kommunerne et solidt skulderklap for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce