Annonce
Randers

Koncert i baggården: 'Dopha' trak de unge til

Ung musik i gården ved Underværket. Den lokale Sofie Daugaard Andersen, kendt i musikbranchen som Dopha, trak folk til, mens de voksne var til foredrag og paneldebat inde i Underværket ved Folkemøde Randers. Foto: Lars Rasborg
Den lokale Sofie Daugaard Andersen fra Romalt, bedre kendt i musikbranchen som "Dopha" trak det yngre publikum til Folkemøde Randers. En udendørs koncert, hvor publikum blandt andet kunne hygge sig med vandpibe og tæpper, fyldte pladsen for en stund uden for Underværket.
Annonce

Randers: Lokaldemokrati og borgerinddragelse blev lørdag krydret med lidt ungt og hipt, så de unge fandt vej til Underværket i disse dage, hvor Folkemøde Randers sætter gang i debatten.

Og der har arrangørerne ramt plet, da de valgte at sætte den lokale sangfugl, 22-årige Sofie Daugaard Andersen fra Romalt, bedre kendt som "Dopha" på programmet.

For det fik de unge til at troppe op.

De fandt vej til de plastikstole, der var stillet op i baggården ved Underværket, fandt plads på pallemøblerne og på vandpibecafeens udendørs-møbler, indhyllet i tæpper og røg.

Lidt tidligere på dagen var de unge også repræsenteret ved en fernisering på underværket. Under coronakrisen havde de lavet skulpturer ud fra en kasse tilsendt materiale, og de havde også skrevet videre på en bog. Begge dele havde Lisbeth Nielsen fra Kastali'a søsat, så de unge fik lidt at beskæftige sig med under nedlukningen.

Også Kaosambassadens unge  var i sving med podcastserie med unge som tema, og naturligvis med første del med fokus på de unge og demokratiet.

Annonce

Dopha i gården

Koncerten gik i gang klokken var 15, mens Folkemøde Randers stadig var i gang med paneldebat i salen, men i Underværkets gade/torv var der helt affolket.

- Det må jeg sige, det er kommet lidt bag på mig, at der slet ikke er folk her nu. Men det er jo som om Randers går hjem lørdag klokken 14, siger Underværkets leder, Annemarie Winther.

De havde ellers været der. Også over al forventning tidligere på dagen, lyder det fra Annemarie Winther, der for en sikkerheds skyld havde hyret teatergruppen Kastali'as unge til at gå ud i midtbyen og lokke folk til Underværket med guldkarameller.

Flere af madboderne i Folkekøkkenet drog konsekvensen af det tomme torv og pakkede sammen til de både skrøbelige og stærke toner fra "Dopha" ude i gården.

Hun stod der på scenen, i sorte cowboybukser, en rød baseballtrøje, med gul kasket og sort læderjakke og lignede en lille pige. Lille og lys og på samme tid mørk og melankolsk nåede hun et godt stykke ud over scenekanten og ud i diverse baggårde. Der var genlyd af koncerten i den indre by i en times tid, mens mørke skyer og blæst jog tonerne rundt mellem bygningerne.

Der var coronabehørig afstand mellem publikum til Dophas koncert. Foto: Lars Rasborg
Hygge i gården. Foto: Lars Rasborg
Der bor en stor stemme i Dopha. Foto: Lars Rasborg
Vejret viste sig fra en lidt efterårsagtig side. Foto: Lars Rasborg
Dopha for fuld udblæsning. Foto: Lars Rasborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce