Annonce
Randers

Koncert lagt i hænder og fødder på ung organist

Unge Jonas Hellesøe har tre klassiske mestre i bagagen, ligesom han giver bud på, hvordan nykomponeret orgelmusik lyder ved en koncert i Sct. Mortens Kirke. Foto: PR-foto

Randers: Det er en repræsentant fra den yngre generation af danske organister, der sidder ved orglet i Sct. Mortens Kirke tirsdag 28. juli, hvor fjerde sommerkoncert bliver opført.

Det er den fremadstormende musiker Jonas Hellesøe, der debuterede sidste år fra solistklassen efter studier ved konservatorierne i Aarhus og Berlin.

Hellesøe indleder koncerten med Bachs Præludium og fuga i D-dur. Bach var en ung mand på 20 år, da han komponerede dette værk, der sprudler af gåpåmod og virtuositet. Selv mener Hellesøe, at de to satser over "Allein Gott in der Höh sei Ehr" er noget af det smukkeste fra Bachs hånd.

Annonce

Desuden står der også Beethoven og Mendelssohn på koncertprogrammet samt musik af en langt yngre komponist, nemlig den nulevende canadiske komponist Rachel Laurin.

Inden aftenens sidste værk kan man opleve Jonas Hellesøes evner for improvisation. Han har ved flere koncerter spillet stumfilmskoncerter med orgelimprovisation.

Han slutter med Laurins Toccata fra komponistens orgelsymfoni. Den er et moderne bud på den klassiske franske romantiske orgelklang, men altså også et virtuost svært spilleligt værk, fyldt med en finurlig blanding af moderne klingende dissonerende akkorder og klassisk, fransk mystik.

Koncerten starter klokken 19.30 og er gratis. En halv time før giver kirkens faste organist, Christian Præstholm, klokkespilskoncert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: FCM får frispark lige uden for Randers FC-felt

Annonce