Annonce
Navne

Konfirmanderne i Grenaa fik en oplevelse

Provst Lars Seeberg fortæller om konfirmandernes uventede møde med prinsen. Arkivfoto: Martin Ravn
Tv-optagelserne sluttede med spændende samtale mellem prins og konfirmander.
Annonce

Som beskrevet andet steds var de unge mennesker, der var til konfirmandforberedelse hos provst Lars Seeberg i Grenå Kirke, helt uvidende om, at de skulle få besøg af prins Joachim til optagelser i serien "Prins Joachim fortæller".

Provsten kan berette om en henvendelse fra tilrettelægger Anna von Lowzow om at lade et konfirmandhold deltage, men først da kirken var reserveret og aftalerne på plads med præster og konfirmander, blev deltaljerne kendt, herunder prinsens deltagelse. Konfirmanderne kendte ikke til dette på forhånd.

Provst Lars Seeberg fortæller:

- Konfirmanderne, præster og organisten mødtes med filmholdet i kirken til optagelse af et møde omkring sang og musik. Her dukkede prins Joachim op og sang med på salmen. Derefter udspandt der sig en længere samtale mellem prinsen og konfirmanderne. Prinsen spurgte interesseret til, hvorfor skoleeleverne var konfirmander, hvorfor de ville konfirmeres, hvad det betød for dem, og derudfra kom en samtale om, hvad kirken og troen betyder.

Konfirmanderne var unægtelig lidt betuttede, også fordi en del af dem faktisk ikke genkendte prinsen og først ikke opfattede, hvem gæsten var. Men en fin samtale, hvor alle var imponeret over, hvor indlevende og nærværende gæsten spurgte til konfirmandernes liv og tro. Prinsen afslørede meget stor viden om kristendom og kirke.

Den store oplevelse kom dog til sidst:

Efter samtalen blev der lavet nogle filmoptagelser i rummet og stillet op til fotografering og spørgsmål, og her kom en helt ny og spændende samtale i gang. Konfirmanderne spurgte til prinsens eget kirkeliv, og prinsen fortalte frit og åbent om familieliv, kirkeliv og traditioner.

Denne personlige fortælling gjorde et stort indtryk på konfirmanderne - at møde et menneske, som vedkendte sig sin tro og sin kirkelighed og en stor viden om kirke og tro. Ikke mindst denne sidste del af samtalen blev til en meget vedkommende og tankevækkende oplevelse for konfirmanderne, siger provsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce