Annonce
Mariagerfjord

Konfirmationer i Mariagerfjord kommune bliver spredt ud over tre måneder

I Mariager Kirke bliver der først afholdt konfirmationer fra midten af september, men andre steder i Hobro-Mariager Provsti bliver det allerede i juni måned. Arkivfoto: Annelene Petersen
I Hobro-Mariager og Hadsund Provsti meldte man allerede i sidste uge nye konfirmationsdatoer ud, og der bliver både tale om fester før og efter sommerferien.
Annonce

Mariagerfjord: I både Hadsund og Hobro-Mariager Provsti handlede man hurtigt og meldte allerede i sidste uge nye datoer ud for de aflyste konfirmationer.

I Hadsund Provsti skyndte provst Carsten Bøgh Pedersen sig at få arrangeret et skypemøde med sognepræsterne, så de kunne få koordineret de nye datoer, således at de blev spredt ud.

- Vi var nødt til at handle hurtigt, men der har været mange bolde i luften, siger provsten.

I Hadsund Provsti, der dækker 12 sogne, har man valgt at lægge de nye konfirmationsdatoer i august og september, og man har holdt sig til søndage, da perioden rammer sammen med vielsessæsonen.

- Restaurationsbranchen bløder, og vi vil gerne hjælpe lokalområdet, så derfor har vi også spredt datoerne ud, så den kan få noget indtjening. Hvis vi havde valgt at lægge alle konfirmationer samme dag, så ville det det heller ikke have været muligt at huse alle dem, der ikke har plads hjemme, siger provsten.

Selv om der indtil videre kun er lukket ned for konfirmationer til og med pinsen, så har Carsten Bøgh Pedersen ikke villet binde an med juni-konfirmationer.

- Vi vil nødigt skulle sige til forældrene, at de skulle flytte det hele en gang til, siger han.

Annonce

Juni måned i spil

Det har man derimod i Hobro-Mariager Provsti, der dækker 17 sogne.

Her meldte man også allerede nye datoer ud i sidste uge, og her bliver der både konfirmationer i juni, august og september.

- Jeg hører selv til de optimistiske, siger provst Jørgen Egebjerg Pontoppidan.

Tilbagemeldingerne fra de forældre, hvis børn skal konfirmeres i juni, har da også været positive, siger provsten.

- De har været glade for, at det bliver før sommerferien, for det har jo været lidt af en mavepuster, når man var i gang med nedtællingen til den store dag, siger han og tilføjer, at man også i september allerede er i gang med nye konfirmationshold.

Provsten håber på, at konfirmationsforberedelsen kan genoptages før sommerferien, for der er stadig nogle ting, der skal nås.

- Vi skal have øvet, og vi skal også have valgt konfirmationsord, siger Jørgen Egebjerg Pontoppidan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte af sejren i Hobro: Bundgaard-debut, karantænefare og et mirakel fra puljesejr

Annonce