Annonce
Kultur

Kong Arthur med det store teaterudtræk på Moesgaard

Tapre riddere går gennem ild og vand for "Kong Arthur". Her skuespilleen Youssef W. Hvidtfeldt med en række furier på scenen. Foto: Miklos Szabo
Den får ikke for lidt af spektakulære scener, hvor små larmende motorcykler giver lansebærende riddere baghjul, når Det kgl. Teater ruller sit store friluftspil "Kong Arthur" ud på terrænet ved Moesgaard Museum.

Randers: Det store teatermaskineri er kørt i stilling på Moesgaard, hvor Det kgl. Teater frem til 29. juni opfører friluftspillet "Kong Arthur" for fuld skrue.

Et par håndfulde professionelle skuespillere, 100 statister, heste, motorcykler, fyrværkeri og en megahøj søkvinde, der stiger til vejrs i en kæmpestor lyseblå ballonkjole, bliver integreret i spillet omkring sagnkongen Arthur - en konge, der er spundet mange historier om.

I det aktuelle tilfælde er det dramatikeren Jokum Rohde, der står for manuskriptet, hvor såvel historisk materiale som science fiction indgår i fortællingen fra landet Camelot, der ligger i ruiner, da redningsmanden Arthur rykker ind.

- Vi har en dramatisk start, hvor Arthur trækker sværdet og bliver konge. Og en dramatisk slutning, hvor ridderne går til grunde og Arthur dør. Spørgsmålet er så, hvad der skal ske mellem start og slutning, skriver Jokum Rohde i kataloget.

Her kommer instruktøren Heinrich Christensen ind i billedet med store scenetableauer, hvori der indgår store massekampe, lige som forestillingen byder på mand-til-mand kampe med lancer og ridderudstyr. Der drønes rundt på motorcykler alt i mens kampen mellem det gode og det onde udkæmpes.

Annonce

"Kong Arthur"

Dramatiker: Jokum Rohde.

Instruktør: Heinrich Christensen.

Scenograf: Palle Steen Christensen.

Kostumer: Ida Marie Ellekilde.

Lys: Ulrik Gad.

Lyd: Jonas Vest.

Koreografi: Christel Stjernebjerg og Ida Frost.

Premiere på Moesgaard 22. maj. Spiller til 29. juni 2019.

Forestillingen ahvde urpremiere i Ulvedalene 25. maj 2016.

Producent: Det kgl. Teater.

En tradition

Der blev i forbindelse med kulturbyråret i 2017 grundlagt en tradition mellem København og Aarhus, hvad friluftspil angår. Nemlig at Det kgl. Teaters friluftspil i Ulvedalene i Dyrehaven i København genopsættes ved Moesgaard Museum.

Historien om "Røde Orm" startede det samarbejde og blev taget godt imod i det jyske. Den gang blev forestillingen set af 91.000 mennesker. og meget tyder på, at også "Kong Arthur" henvender sig til det jyske publikum.

Der var premiere i Aarhus 22. maj og et par uger senere var 50.000 billetter solgt.

Der er plads til et publikum på 3600 pr. forestilling.

Den relativt nye tradition med besøg af Det kgl. Teater i Aarhus fortsætter 2021, hvor der står "Hobbitten" på plakaten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Stort mørketal ved ulykker i Langå-kryds: Naboer er bekymrede og frustrerede

Annonce