Annonce
Livsstil

Konger og corona på Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot ligger i Hillerød. Foto. Charlotte Dahl
Der bliver fortalt levende historier for børn og voksne om stedets royale beboere på Frederiksborg Slot i efterårferien. Derudover åbner særudstillingen "Corona lukker Danmark" med billeder af pressefotografen Mads Nissen.
Annonce

Man behøver ikke have blåt blod i årerne for at besøge Frederiksborg Slot i efterårsferien, men det gør bestemt heller ikke noget, hvis man kan lide at lege prins eller prinsesse.

Frederiksborg Slot, der rummer Danmarks nationalhistoriske museum, fortæller historier om de danske konger og dronninger, der siden 1500-tallet har haft deres gang på slottet.

Historien bliver blandt andet vækket til live af skuespillere klædt i kongelige dragter, og i Audienssalen kan man komme i audiens hos kongerne Frederik 4. og Christian 5. præcis som i slutningen af 1600-tallet.

Er man ikke så meget til omvisninger, men mere til at udforske slottet på egen hånd, kan det foregå gennem forskellige sporlege. I efterårsferien er der en særlig sporleg om netop kongerne og dronningerne på Frederiksborg.

Der er sporlege til alle særudstillinger, og adgangsbilletten giver også adgang til udstillingen "Dronningens Ansigter" om dronning Margrethes liv og virke som regent.

Slottet har også udviklet en digital guide til besøgende med børn og teenagere, som ønsker at få fortalt eller selv læse helt korte eller længere historier under besøget.

30. marts – godt fire uger efter at statsministeren indkaldte til det første viruspressemøde. 533 danskere indlagt med corona, 137 på intensiv. 77 er døde. Tallene stiger, men langsommere end før. Mette Frederiksen sætter sig for at forberede en tale med budskabet om, at der – måske – inden længe kan blive tale om en forsigtig åbning af landet. Hun er træt og har ondt i ryggen. Foto: Mads Nissen/Politiken
Annonce

Ny fotoudstilling

Et andet sted på slottet, i den del af museet, der udstiller nyere tid, bliver der også fortalt Danmarkshistorie.

Den 10. oktober åbner særudstillingen "Corona lukker Danmark" på Danmarks Nationalhistoriske Museum. Udstillingen er en samling af Politiken-fotografen Mads Nissens billeder fotograferet bag de lukkede døre i Statsministeriet i marts i år.

Mads Nissen fulgte statsminister Mette Frederiksen i de skelsættende martsdage, hvor coronavirus for alvor ramte Danmark, og det blev besluttet at lukke landet ned.

"Som nationalhistorisk museum skildrer vi de historier, der har formet os som danskere og nation. De fleste vil huske, hvor de selv befandt sig, da statsministeren helt ekstraordinært lukkede vores land ned, og det er enestående, at en fotograf har haft mulighed for at følge beslutningstagere i maskinrummet, mens danmarkshistoriske beslutninger blev taget," udtaler museumsdirektør Mette Skougaard i en pressemeddelelse.

Udstillingen kan opleves frem til 3. januar 2021.

I audiens hos kongen. Pressefoto: Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot
Der er kongelige dage på Frederiksborg Slot i efterårsferien. Foto: Mew
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce