Annonce
Randers

Konsulentfirma skal løse krisestemning i 'galehuset': Byrødder indkaldt til fortrolige samtaler

Fra en tid, hvor borgmester Torben Hansen (S) var i et bedre humør end nu, hvor han har svært ved at finde smilet frem. Nu skal et konsulentfirma hjælpe med at løse tillidskriser i byrådet. Arkivfoto: Lars Rasborg
Borgmesteren har hyret konsulentfirma til at hjælpe med at løse tillidskrise.
Annonce

Randers: Borgmester Torben Hansen (S) har hyret konsulentfirmaet Muusmann til at hjælpe med at løse de kriser, der er i byrådet og mellem byrådet og direktionen i kommunen. Og en del af løsningen er, at byrådsmedlemmerne enkeltvis skal tale ud til en konsulent.

Efter byrådsmødet 18. november, hvor stemningen mellem byrådsmedlemmerne blev beskrevet som "ond", og hvor Amtsavisen kunne fortælle, at Bjarne Overmark (BL) beskyldte ansatte i kommunen for at være stikkere, udtalte borgmesteren: "Nu må det snart være slut med det her galehus". Og han indledte en møderække, hvor blandt andet samarbejdet i byrådet blev drøftet med alle partier og lister efter tur.

Hvad borgmesteren fik ud af møderne, vil han fortælle byrådet inden længe.

Men julestemningen på Laksetorvet fik endnu et gok i nøden tirsdag 10. december, da 12 byrådsmedlemmer sendte en mistillidserklæring mod kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt til borgmesteren. De 12 mener, at kommunaldirektøren har "undladt at handle på en usund kultur til gene for vores ansatte og borgere i kommunen", og at "han ikke har kompetencerne, viljen og forståelsen til at håndtere denne situation".

Hvem er Muusmann?

Lars Muusmann har gennemført et betydeligt antal rådgivnings-, analyse- og udviklingsopgaver inden for organisation, ledelse, rekruttering og strategi i såvel offentlige som private, medlemsstyrede organisationer.

Erfaringen omfatter bl.a. lederudviklingsforløb, medarbejderudvikling, organisationsanalyse samt afdækning af kompetencer og kompetencebehov.

Lars Muusmann er tidligere direktør i Vejle Amt.

Kilde: www.muusmann.com

Annonce

Personlige samtaler

Det fik i første omgang borgmesteren til at udsende en pressemeddelelse, hvor han udtrykker "100 procent tillid" til kommunaldirektøren. Han tilføjede, at nu vil han og kommunaldirektøren "udarbejde en handlingsplan for at genskabe tilliden mellem byråd og den administrative ledelse", en plan, der skal være klar inden jul.

Det første initiativ blev meldt ud til byrådet onsdag. Borgmesteren skriver, at han onsdag holdt møde med administrerende direktør Lars Muusmann fra konsulentfirmaet Muusmann. Borgmesteren fortæller, at han søgte råd om, "hvordan vi bedst skaber den nødvendige tillid i byrådet og mellem byråd og direktion." Og så skriver han til byrådsmedlemmerne, at de nu skal have "en personlig, fortrolig samtale" med Lars Muusmann om, hvordan de "ser situationen og mulighederne".

Amtsavisen har kontaktet gruppen af de 12 byrådsmedlemmer, der har skrevet under på mistillidserklæringen mod kommunaldirektøren, og spurgt, om borgmesterens udspil kan bidrage til, at de genvinder tilliden til kommunaldirektøren. Men de meddeler blot, at de ikke har nogen kommentarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce