x
Annonce
Leder

Kontakt vores nye Erhverv 112. Vi elsker at hjælpe, hvor vi kan


Vi er en del af vores lokalsamfund, og vores lokale samfund er en del af os. Vi har som lokalt mediehus et skæbnefællesskab med det geografiske område, hvis liv vi elsker at være en aktiv del af. Vi har det hverken værre eller bedre end resten af Randers, Kronjylland og Djursland, og derfor kerer vi os ikke kun om os selv, men også om verden omkring os.

Netop nu er der mere end nogensinde brug for, at vi kerer os om hinanden - i hele verden, i Danmark, i Randers, i Kronjylland og på Djursland. Vi skal stå sammen - mens vi holder afstand. Vi skal stå sammen som mennesker. Vi skal passe godt på hinanden - på vores børn, vores ældre, vores svage, vores syge. Og vi skal passe godt på vores virksomheder, vores arbejdspladser. Det er vores virksomheder, der giver os det arbejde, der giver os den løn, vi lever af og betaler skat af.

Selv om vi i øjeblikket oplever et lokalt erhvervsliv, der i imponerende omfang omstiller sig og finder på nye forretningsformer, er der mere end nogensinde brug for, at vi fortsat bakker op om vores lokale erhvervsliv, at vi bliver ved med at bruge vores penge, at vi bruger dem lokalt, at vi støtter vores lokale håndværkere, handlende og andre. Derfor har vi her i huset - sammen med de 12 andre dagblade i Jysk Fynske Medier - åbnet en gratis hotline, som hedder Erhverv 112, og som rådgiver lokale virksomheder om veje gennem coronakrisen.

Som næststørste privatejede medievirksomhed i Danmark ønsker vi at stå sammen med vores lokale virksomheder i Lohals og Lemvig, i Randers, Ryom og Rønde, i Jylland og på Fyn. Vores egne medierådgivere, kommunikationseksperter og redaktionelle medarbejdere samt eksterne advokater, revisorer og økonomer står på spring og kan hjælpe i alle landsdele og dele inspirerende løsninger i alle vores medier. Vi sætter alle kompetencer i spil, fordi vi mener det, når vi siger, at vi er en del af vores lokalsamfund, og vores lokale samfund er en del af os. Og fordi vi mener det, når vi siger, at vi er her for hinanden.

Vi er her ikke for at score kassen og sende kronerne i retning af aktionærer. Vi er fondsejede og har kun den ene opgave at bedrive publicisme, der kan styrke demokrati og sammenhængskraft i vores lokalsamfund. Kontakt vores nye Erhverv 112. Vi elsker at hjælpe, hvor vi kan.

Vi sætter alle kompetencer i spil, fordi vi mener det, når vi siger, at vi er her for hinanden. Vi elsker at hjælpe, hvor vi kan.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Der kommer en regning for coronaen: Det haster med en plan for bagefter

Al respekt for, at regeringen tænker kortsigtet lige nu. Det er det vigtigste. At så få som muligt bliver syge, så sygehusene kan følge med. Og at virksomhederne får hjælp, så færrest muligt bliver fyret. Det er lige nu og her. Ikke desto mindre er det også nu, regeringen skal begynde at tænke på Danmark efter coronaen. På det samfund, som finansieres af de private virksomheder. Og det ser ikke ret godt ud. Økonomer slår fast, at den økonomiske opbremsning lige nu er værre, end da finanskrisen ramte os i 2008. Flere end 40.000 har meldt sig ledige de seneste godt to uger. De største aktier er faldet med cirka en fjerdedel. Antallet af konkurser har vi ikke set endnu, men det kommer. Formentlig ligesom faldende boligpriser. Så hvis nogen tror, at vi med et fingerknips vender tilbage til hverdagen, som vi kender den, når den sidste restriktion er ophævet, så tager de fejl. Det bliver til et Danmark, der får brug for kunstigt åndedræt til et erhvervsliv, som gisper efter luft. Derfor bør regeringen nu gøre flere ting. Dels skal den for hver ny restriktion eller forlængelse af dem, vi allerede har, beregne og fortælle os, hvad det koster i samfundsøkonomien. Det bliver i hvert tilfælde en et tungt dilemma mellem en mulig gevinst i kampen mod corona holdt op mod regningen bagefter. Dels skal den hurtigt lave en plan for, hvordan den vil forhindre, at vi havner i en langvarig krise. Det gode ved de hjælpepakker, vi allerede har fået, er, at de kun skal betales én gang. Det, der er brug for efter krisen, er derimod indgreb, der skal løbe i flere år for at få effekt. Mulighederne er legio. Det kan være alt fra store greb som lettelser af skatter og afgifter og fremrykning af offentlige anlægsarbejder til mindre som momsfritagelse for restauranter, forøgelse af håndværkerfradraget og meget mere. Det er ingen let opgave. Heller ikke billig. Men til gengæld nødvendig, fordi det er dyrere at lade være. De private virksomheder er nøglen til vores velfærd.

Annonce