Annonce
Fodbold

Kontingent er blevet til støttekroner: Medlemmerne holder hånden under lokale serieklubber

I både Helsted Fremad og Kristrup Boldklub oplever de opbakning fra medlemmerne, som ikke anmoder om at få kontingentpenge retur, selvom coranakrisen har lagt foreningerne i dvale. Arkivfoto: Annelene Petersen
Coronakrisen rammer alle lag i fødekæden, men i de lokale fodboldklubber bærer medlemmerne et stort ansvar for, at de ikke er truet på eksistensen. De må dog vinke farvel til væsentlige indtægter og skele mod et usikkert sponsormarked.
Annonce

Randers: Både i Kristrup Boldklub og Helsted Fremad slår de fast, at klubbernes eksistensgrundlag ikke er truet.

De lokale serieklubber fokuserer på at vende tilbage for lokalområdet og deres medlemmer, men erkender, at coronakrisen ikke bare passerer forbi uden at trække spor i den daglige drift.

I Kristrup vurderer formand for hovedforeningnen, Hans Mogensen, at krisen kan ende med at koste foreningen i omegnen af 150.000 kroner i indtægter, hvis de må aflyse både Brejnholt Cup og McDonalds Cup sidst på sommeren, mens Sten Fransen, formand i Helsted Fremad, fremhæver aflysningen af sommerfesten i slutningen af maj som et stort økonomisk bidrag, de må undvære.

I begge klubber er den positive historie dog, at medlemmerne holder hånden under dem.

- Kontingent fra vores medlemmer er en kæmpe indtægt i vores daglige drift, og ingen har tilkendegivet, at de ikke vil betale, og ingen har sagt, at de ikke vil være med fremover. Det er vi stolte over, fortæller Kristrup-formand, Hans Mogensen, og i Helsted oplever de tilsvarende.

Ingen har meldt sig ud. Ingen har ytret ønske om at få kontingent retur. Penge, som ret beset er rene støttekroner, som situationen er lige nu, hvor forårets seriefodbold slet ikke er kommet i gang.

- Vi har ikke hørt om nogle, der vil have kontingent tilbage, og det er en afgørende faktor. Vi har sat nogle penge af til at få lavet lysanlæg, og dem kan vi risikere at skulle bruge i driften på grund af den her krise, men umiddelbart er vi ikke presset på den korte bane, fortæller Helsted-formand, Steen Fransen.

Annonce

Usikkert sponsorgrundlag

Serieklubberne kan glæde sig over, at de aktuelt ikke har udgifter til holdgebyrer og dommere, men ifølge Hans Mogensen kan det mærkes, hvis Kristrup må aflyse både Brejnholt og McDonalds Cup, som normalt giver klubben mellem 50.000 og 75.000 kroner.

Dertil går foreningen også glip af omkring 30.000 kroner, som de årligt henter ved at stille frivillige til rådighed ved blandt andet Randers Festuge, som er aflyst.

- Det truer ikke vores eksistens, men det vil tvinge os til at kigge på vores udgifter og måske skære ned på nogle ting, fortæller Hans Mogensen.

Formændene fastslår, at manglende salgsindtægter fra cafeteriaerne i klubhusene er småpenge i det store billede, men det fremtidige sponsorgrundlag giver til gengæld anledning til usikkerhed.

- Sponsorindtægterne er et ubehageligt usikkerhedsmoment, for vil de lokale virksomheder stadig kunne finde plads til at støtte os? Det er en afgørende faktor, og den kan jeg godt være nervøs for. Vi har sponsorindtægter for mellem 200.000 og 250.000 i foreningen, og det er en stor bid af kagen, fortæller Hans Mogensen.

En usikkerhed, der også har plantet sig på Quickpot Park i Helsted.

- Vi kan frygte, at vores trofaste støtter vil skære ned på sponsorater fremover, men jeg er ikke decideret bekymret for det. Vi har en stærk sponsorkreds, hvor ingen har tilkendegivet, at de ikke ønsker at fortsætte, men vi kan ende med en udfordring på den lange bane, lyder det fra Steen Fransen.

Annonce

Statslig støtte

Formentlig handler det mest af alt om at sætte tæring efter næring i serieklubberne den kommende tid, men der kan også være statslig hjælp at hente.

Tirsdag aften præsenterede Kulturministeriet en hjælpepakke på 50 millioner kroner til lokale idræts- og spejderforeninger. Støtte, som fortrinsvis går til de foreninger, som er hårdest ramt af eksempelvis medlemstilbagegang og aflyste mindre arrangementer med under 500 deltagere.

- Vi vil selvfølgelig nærlæse hjælpepakken og benytte os af den, hvis vi kan få dækket noget. Vi laver vores ansøgning, og så er det ikke os, som skal vurdere, om vi er hårdt ramt eller ej. Nogle bliver måske hårdere ramt end os, men jeg tror langt de flest bliver ramt på lige fod, og så må vi se, hvordan fordelingen bliver, siger Hans Mogensen.

Hjælpepakken er et supplement til en tidligere af slagsen, hvor man kan søge lønkompensation for ansatte. Den er bare ikke meget værd i breddeklubberne, hvor størstedelen af arbejdskraften er frivillig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Randers FC For abonnenter

Randers FC rider på en sejrsbølge: En lille ting rumsterer alligevel i Thomasbergs baghoved

Danmark

Lyt til Danmark Fortæller:  Scandinavian Star - Bror til brandoffer har ikke mange forhåbninger til ny efterforskning af skibsbrand

Annonce