Annonce
Randers

Paludan sætter ufrivilligt skub i lokal indsamling

Siden den racismedømte og islamkritiske partistifter Rasmus Paludan blev nævnt, er der kommet mere gang i indsamlingen. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Venligboerne i Randers’ indsamling til en tur i Legoland for byens mest udsatte familier har fået ekstra skub på, efter Rasmus Paludans navn blev nævnt.

Randers: - Skal vi ikke lade ham Rasmus Paludan give en tur til Legoland for flygtninge-børn i Randers? Sådan lyder opfordringen i et facebookopslag fra 19. april skrevet af den vestjyske venligboer Pia Larsen.

Den opfordring har for alvor har fået gang i indsamlingen, der skal komme de mest udsatte familier i Randers til gode ved at give dem en tur i Legoland i løbet af maj.

- Indsamlingen var sat i gang før opslaget. Men der kom ikke så mange bidrag. Så det var først efter tumulten på Nørrebro, hvor Pia (Larsen, red.) skrev opslaget som et modsvar til alt det, der skete, at der for alvor begyndte at komme flere donationer ind, fortæller Karina Hjorth, der er kasserer i Venligboerne i Randers.

Selvom Rasmus Paludans navn nævnes i forbindelse med indsamlingen, understreger hun dog, at indsamlingen ikke har et politisk sigte som sådan.

Et afbræk fra hverdagen

- Indsamlingen vil komme de mest udsatte familier i Randers til gavn, uanset om de er kristne, muslimer eller ateister. Grunden til, at Rasmus Paludan nævnes i sammenhængen, er derfor udelukkende, at mange af de udsatte familier, vi hjælper, er blandt dem, han hetzer til sine demonstrationer, fortæller Karina Hjorth.

For nylig lykkedes det en familiefar at rejse over to millioner kroner til Dansk Flygtningehjælp på bare to uger gennem en indsamling, der var oprettet som modsvar til den racismedømte hadprædikants demonstrationer. Helt så højt er ambitionsniveauet for Venligboernes indsamling, der er godkendt af indsamlingsnævnet, dog ikke. Her er målet at samle 20.000 kroner ind, som skal give 50 personer mulighed for at komme en tur i Legoland.

Et mål som nærmer sig, da der i skrivende stund er indsamlet 8600 kroner.

- Specielt børn i udsatte familier trænger til en opmuntring væk fra en grå og kedelig hverdag med de problemer, man nu engang kan stå med, når man befinder sig i bunden af samfundet. Så de har fortjent en oplevelse, de kan dele sammen med deres familier, siger Karina Hjorth.

Opslaget fra Pia Larsen, der kan ses herunder, er i skrivende stund er kommenteret 95 gange og delt 27 gange.

Annonce
Randers For abonnenter

Kunderne slår alarm over randersfirma: Køb kun noget, hvis du kan undvære de penge

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konflikten vokser: Ulovligt at kvæg drikker vand af grøft, mener modstandere af naturnationalpark - og klager til kommunen

Navne For abonnenter

Den nye rektor på Randers Statsskole kunne i stedet have siddet i en traktor på marken

Randers

Ikonisk Randers-bygning står helt skarpt efter renovering: Se de flotte billeder her

Erhverv

Trods corona: Mange nye virksomheder poppede op i Randers sidste år

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Randers FC For abonnenter

Randers FC's talentfulde terrier har rystet svær start af sig: Hvert minut i foråret er en bonus

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Randers

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Randers

Stort smitteudbrud rammer lokal folkeskole: Kun halvdelen af eleverne mødte ind mandag morgen

Annonce