Annonce
Danmark

Kortslutning på Fyn breder sig som ringe i vandet til Jylland

Kortslutning i en transformer ved Brenderup onsdag gav ikke kun strømsvigt på Vestfyn, men også store problemer med vand-, varme- og internetforsyningen i Fredericia og resten af Trekantområdet. Det oplyser engiselskabet Ewii og transmissionsmyndigheden Energinet (billedet). Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Skade på transformer ved Brenderup onsdag har store konsekvenser for vand- og varmeforsyning, internet og i lyskryds i Trekantområdet.
Annonce

Fredericia, Fyn, Trekantområdet: En kortslutning i en transformerstation i Graderup mellem Brenderup og Harndrup onsdag klokken 10.41 betød, at 5000 husstande på Vestfyn var uden strøm til klokken 10.55.

Men det chok, kortslutningen i et millisekund gav på det overordnede elnet, der er forbundet mellem Fyn og Jylland, giver også andre store problemer i Middelfart, Fredericia, Vejle, Kolding, Vejen og opland.

Varmepumper satte ud, vandforsyningen kan være ramt, internettrafik, tv og telefon er gået ned eller kan opleves ustabilt. I en del lyskryds virker lysene ikke.

Det oplyser driftsovervågningschef i det store regionale forsyningsselskab, Ewii, Carsten Pedersen, til Fredericia Dagblad klokken 12.30.

Annonce

Oplevede et lysglimt

Ewii arbejder på højtryk for at løse problemerne og har kaldt ekstra mandskab ind.

- Der kan gå et par timer, men med hensyn til stabilt internet har det længere udsigter. Man skal følge vores driftsopdateringer, siger Carsten Pedersen.


Omkring middag oplevede mange et glimt i ens lys, og det var det såkaldte spændingsdyk, der som et slags chok på elnettet bredte sig som ringe i vandet.


Omkring middag oplevede mange et glimt i ens lys, og det var det såkaldte spændingsdyk, der som et slags chok på elnettet bredte sig som ringe i vandet efter kortslutningen på Vestfyn.

Det fortæller pressechef i den statslige energitransmissionsmyndighed, Energinet, i Erritsø, Jesper Nørskov Rasmussen.

Kortslutningen skete formentlig på grund af arbejder på transformerstationen ved Graderup, fortæller han.

Opdateret: Onsdag klokken 20.45 kan man læse følgende på Ewiis hjemmeside:

Som følge af driftsforstyrrelser på det overliggende elnet, så har der været et spændingsdyk på elforsyning og der kan opleves svigtende forsyning af vand, varme og kommunikation (internet). Elforsyningen er igen normal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Skade og karantæner blev dyrebare for Randers HK-talenter i premieren

Annonce