Annonce
Randers

Kraftcenter Korshøj: Fodboldbaner er stadig til debat mellem foreninger og politikere

Før byrådsmødet 4. marts demonstrerede borgere fra Harridslev og omegn for at gøre politikerne opmærksomme på, at de gerne vil gennemføre Kraftcenter Korshøj-projektet. Sagen afgøres endeligt på byrådsmødet 29. april. Foto: Annelene Petersen
Først på byrådmødet 29. april bliver det afgjort, hvordan sportsfaciliteterne i Harridslev og Albæk skal fordeles. Men kommunen og de lokale foreninger er i god dialog, understreger borgmesteren.

Randers: Siden byrådsmødet 4. marts har borgmester Torben Hansen holdt møder med foreningerne nord for fjorden, og der har også været indkaldt til et fælles møde, hvor alle parter har siddet ved samme bord. Målet er at få afklaret, hvordan man bedst placerer idrætsfaciliteterne til fodbold - i Harridslev ved det planlagte Kraftcenter Korshøj eller i Albæk, hvor banerne ligger i dag?

- Vi har en god, konstruktiv dialog. Men vi kan ikke nå i mål inden byrådsmødet på mandag, fortæller borgmester Torben Hansen.

Han har drøftet de forskellige muligheder med repræsentanter for borgerforeningen i Albæk og medlemmer af bestyrelsen for SMIFF09.

En af dem er Christian Thomasen, der er med i styregruppen for Kraftcenter Korshøj.

- Vi har en fin dialog lige nu, og jeg tror på, at vi finder en fælles løsning. Hvis alle holder ord, skal det nok blive godt, siger han.

Præcis hvad en fælles løsning går ud på, er for tidligt at sige, mener Christian Thomasen.

Annonce

En politisk svær sag

På byrådsmødet 4. marts var sagen på dagsordenen, og politikerne skulle beslutte, om der skulle frigives penge til at anlægge fodboldbaner i Harridslev eller ej. Banerne er en vigtig del af projektet Kraftcenter Korshøj, som SMIFF09 længe har arbejdet på at realisere.

Men i Albæk, hvor banerne ligger nu, er en del beboere kede af udsigten til, at denne aktivitet nedlægges. Især fordi politikerne i byrådet oprindelig bevilgede penge til renovering af faciliteterne her, men siden valgte at smide beløbet oveni en bevilling til Kraftcenter Korshøj.

Kort før byrådsmødet 4. marts meddelte borgmester Torben Hansen, at han ville forsøge at samle parterne til en drøftelse, og derfor ville foreslå at udskyde sagens behandling til et senere byrådsmøde.

Dét var der uenighed om på byrådsmødet, men et broget flertal, Socialdemokratiet, Beboerlisten, Enhedslisten, radikale og konservative, stemte for at udskyde beslutningen.

Venstre, Dansk Folkeparti og SF ønskede at beslutningen skulle træffes nu. Velfærdslisten undlod at stemme.

Flere mulige løsninger

Borgmester Torben Hansen lovede på mødet 4. marts, at sagen ville blive afgjort i byrådet enten 25. marts, eller senest på mødet 29. april.

Og det bliver altså først dér, at den langvarige sag bliver afgjort.

Sagen har trukket ud, dels fordi det har vist sig svært at finde egnet jord til fodboldbaner nær Korshøjhallen, fordi landmændene der ejer jord tættest på ikke har ønsket at sælge. Men nu er der flere mulige løsninger.

Randers Nordre provsti har nemlig givet tilladelse til, at det lokale menighedråd må forpagte jord ud til idrætsformål, selv om kirkejord normalt ikke må bruges til andet end landbrugsdrift. Og nu vil en landmand med jord ved hallen alligevel godt sælge, dog til en højere pris end kommunen kan betale.

Desuden har politikerne haft svært ved at finde ud af deres holdning i sagen, samtidig med at et kommunalvalg undervejs mens sagen har stået på, har betydet at flertallet i byrådet er skiftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Confac vil have sunde medarbejdere: Slut med kage og brun sovs - salat og motion på menuen

Randers FC

Sportsdirektør er træt af udsat lokalbrag: - Mest realistisk, at vi finder en dato i marts

Annonce