Annonce
Navne

Kreativ kvinde debuterer med bog

Her ses forfatter og illustrator - Annette Madsen Sandholdt og August R. T. Terkelsen. Privatfoto
Annette Madsen Sandholdt kunne godt bruge en pianist, en violinist og en cellist.

I en alder af 69 år debuterer pensioneret lærer Annette Madsen Sandholdt, Randers, som forfatter til en bog, og at den kom til verden, kan man dels takke hendes børnebørn, dels - trods alt det negative - coronakrisen for. Den gav fornøden tid.

Titlen er "Fortællinger om Villy, Wilhelm Paulsen", og den kan forekomme noget kryptisk. Forklaringen må man læse sig til i bogen.

Hovedpersonen Villy er groet frem i Annette Madsen Sandholdts kreative hoved. Hun brugte ham, når hun skulle fortælle sine børnebørn - der er 13 i alt - en historie, og efterhånden blev det til, at børnebørnene gerne ville høre mere om Villy.

Annonce

Da coronaen hærgede og betød mange begrænsninger, fandt Annette Madsen Sandholdt tid til at gøre Villy til hovedperson i en bog, og heri optræder også pigen Liva og Villys bedsteforældre. Mere skal ikke røbes.

Pensioneret lærer Inger Lund Schnetler har givet en udtalelse til forfatteren efter at have læst bogen, og vi citerer de sidste linjer:

- Hvis jeg var dansk-klasselærer i dag, kunne jeg tænke mig bogen som fælleslæsning i 4. klasse. Der er meget at snakke om, og du har i hvert fald gjort det let at være lærer, da bogen slutter med gode forslag til samtale og arbejde med bogen.

Den er illustreret med tegninger ved et barnebarn, August R.T. Terkelsen, der er 15 år.

Bogen slutter på en måde, så en fortsættelse er en god mulighed, og vi kan da også fortælle, at Annette Madsen Sandholdt faktisk er i gang med at skrive bog nummer to.

Fra Lolland

Annette Madsen Sandholdt er vokset op i Nakskov på Lolland, og et musikalsk talent, som vi senere skal uddybe, viste sig allerede i skoletiden. Dengang spillede den lille pige på mandolin.

Som en kuriositet kan nævnes, at hendes storebror var med i det første skoleorkester, som den kendte Victor Cornelins (oprindeligt fra De Vestindiske Øer, red.) oprettede som skoleinspektør i Nakskov.

Efter flytning til Fyn var Annette Madsen Sandholdt i fire år i gang med studier i nordisk sprog ved Odense Universitet, men droppede ud og blev i stedet sekretær i et firma i Odense, der importerede træ.

- Der var 14 mænd og mig i firmaet, som vi derfor kaldte "14 mand og Hera", fortæller Annette Madsen Sandholdt med henvisning til den kendte vise af samme navn, skrevet af Hans Hartvig Seedorf og med musik af Niels Clemmensen.

Senere gennemførte Annette Madsen Sandholdt en uddannelse til lægesekretær og arbejdede i tre - gode - år hos Ørelægerne Mortensen i Randers.

Efter en periode som underviser på Friskolen i Sønderbæk modnedes en gammel drøm om at blive lærer, og i en alder af 50 år tog Annette Madsen Sandholdt fat på fire års studier ved Skive Seminarium.

Det blev efterfølgende til ansættelse på Hobrovejens Skole, hvor undervisningen gjaldt dansk, engelsk, historie og religion, primært i overbygningen. Annette Madsen Sandholdt stoppede, da hun var fyldt 65 år.

Annonce

Lissi F. Scheel-Thomsen

Et bekendtskab med nu afdøde Lissi F. Scheel-Thomsen bragte Annette Madsen Sandholdt i kontakt med forlaget Ar-litt i Viborg, hvor hun fik udgivet noveller.

Med skal også, at allerede i 1987-88 skrev Annette Madsen Sandholdt et egnsspil i anledning af Bogenses 700-års jubilæum, og det er gennem årene også blevet til en del digte fra hendes hånd.

Der står et klaver i en af stuerne til huset på Mispelvej. Det bliver nu ikke brugt meget. Til gengæld er Annette Madsen Sandholdt en ferm violinist, og hun kunne vældig godt tænke sig at komme i kontakt med en pianist, en violinist og en cellist, så de kunne spille kammermusik sammen.

Talent for sang har den nyslåede forfatter også. I 12 år var hun kirkesanger i kirkerne i Vester Velling, Sdr. Vinge og Skjern.

Det kreative talent understreges yderligere af, at Annette Madsen Sandholdt gerne strikker.

Skulle det nu blive aktuelt at indlæse "Fortællinger om Villy, Wilhelm Paulsen", kan forfatteren godt selv klare den opgave - hun er nemlig foruden alt det andet nævnte også uddannet som oplæser.

Annonce
Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Byens mindste isbutik sælger ud af varelaget før sæson-nedlukning og ny ejer: - Det har været mega sjovt

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Randers

Den stærke blæst pressede vandet ind i de små havne: Se højvandsfoto fra Mellerup og Voer

Sport For abonnenter

Billeder og reaktioner fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én ting glæder Randers HK-chefen

Navne

Flittig forfatter vil gerne høre fra læserne: Folkeminder 1945-50 indsamles til kommende udgivelser

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Randers

Fra stille villavej til trafikhelvede: Beboere i kamp for at få trafikken væk fra deres vej

Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Randers

Dyrehaven begynder at skyde hjorte for at holde bestanden nede: EU-regler kan betyde, at næsten alle havens hjorte skal aflives

Annonce