Annonce
Randers

Kreative kvinder på kursus i kernelæder

God stemning og hjælp mellem kursisterne var at finde på kurset hos firmaet Made in Denmark Workshops. Foto: Jakob Lerche
Håndarbejde, hygge og højt humør gik søndag fint i spænd i den røde bygning på Industrivej 4, der kaldes Fabrikken. Her holdt firmaet Made in Denmark Workshops kursus, og kursisterne fik en tiltrængt pause fra familielivet.

Randers: Ret uanselige ligger de røde huse på rad og række på Industrivej i Randers, over for den gule bygning, der er kendt som det gamle jernstøberi, nu under det nye navn Fabrikken. Faktisk er nummer 4 på vejen også under Fabrikken, og her holder kursusvirksomheden Made in Denmark Workshops til. Sammen med firmaet Lifeshelters.

Mens der udenfor er koldt, blæsende og regnfuldt, så hygger ti kvinder sig indendøre. De er på kursus i kernelæder. Veninderne Iben Schrader og Mia Enslev, der ejer Made in Denmark Workshops, har denne dag otte kursister i færd med at lære kernelæder bedre at kende. Og i disse coronatider er ti personer, det maksimale antal i alt i Fabrikkens lokaler.

De to kvinder, der tegner kurset, er begge ansat i tøjbranchen og designere af uddannelse. Og så har de skabt firmaet, fordi de ikke kunne lade være. Kreativiteten bobler så meget, at den skal ud. To år har Made in Denmark Workshops nu på bagen.

Før var de i Lilleskolen, inden de rykkede til Hvidemølle-kvarteret, og her finder de sig godt tilpas.

Hvad der har været her før, fortoner sig i det uvisse.

- Altså det eneste vi ved er, at der var en hamp-fabrik. For der var politibånd på og lukket af, da vi kom her. Men det er vist lang tid siden. Man kan stadig se sporene fra væksthuset i loftet, lyder det fra Mia Enslev, mens de begge slår en smittende latter op.

Modeller i kernelæder og mønstrene dertil har de selv lavet, som inspiration til kursisterne. Mens de strikkede og så Matador. Netop derfor har tasker, ting og sager i læder fået navne fra den populære serie, som Mads, Maude, Tykke Berta med mere.

- Jeg er så dårlig til det, så derfor er jeg på kursus, så jeg kan få noget hjælp, lyder det med ualmindelig meget humor fra Charlotte Reese Viksnins Nielsen, der har taget turen til Randers fra Hjallerup. Foto: Jakob Lerche

Et kursus om måneden

De fortæller, at før coronavirussets ankomst, holdt de et kursus cirka om en gang om måneden. Nu er det mere sjældent. Men ideer er der nok af. Blandt andet vil de holde et kursus i at sy tøj fra genbrugstøj.

De annoncerer workshopsene på facebook og Instagram, det koster 450 kroner for seks timer, og kursisterne melder sig fra hele landet.

I fællesområdet summer det af liv, hvor de otte kursister er i fuldt sving med at øve sig på læderet.

En af dem, Charlotte Reese Viksnins Nielsen, sidder og griner for sig selv, over sine manglende evner udi læder.

- Hvorfor jeg er her? Jamen, det er fordi jeg er så kreativ, at jeg skal prøve sådan noget. Men hold op, hvor er jeg dårlig til det. Prøv bare at se, siger hun og rækker en nøglering med et stykke kernelæder i frem. På den ene side er der fine lige sting, men vender man den om, ser det ud som noget et fire-årigt barn har siddet lidt for længe alene med.

- Er det ikke bare forfærdeligt, griner kursisten og medgiver, at hun skal have meget hjælp på det her kursus, så hun virkeligt får noget for pengene. Hun har lokket veninden Sanne Pedersen med. De har taget den halvanden time lange tur i bil fra Hjallerup til Randers.

- Ja, og det bliver ikke sidste gang. Jeg skal da også på det kursus med tøjet, lyder det fra Charlotte Reese Viksnins Nielsen, mens Sanne Pedersen indrømmer, at det er hyggeligt med en venindedag, uden familien.

- Det er med at nyde det, nu begynder hverdagen jo så småt igen, siger hun. Hendes læderarbejde ser noget bedre ud end venindens.

- Ja, det nyder jeg også, normalt kan jeg slet ikke være med, når det gælder keramik for eksempel, der er Charlotte bare god, siger Sanne Pedersen.

Det viser sig, at Charlotte Reese Viksnins Nielsen har keramik-sitet Rumbørn, både på Facebook og Instagram, og her brillerer hun helt anderledes end i læder.

Begge veninder går all in og vil gerne lave en lille taske i kernelæder, og det er vist også, hvad de når denne gang. Men de vender stærkt tilbage, lyder det fra dem.

Kreative kvinder i fuldt sving med at arbejde med kernelæder i Fabrikkens bygninger på Industrivej i Randers. Foto: Jakob Lerche
En hel dag væk fra familien nød flere kursisterne i denne coronatid. Foto: Jakob Lerche
Seks timer søndag med læder workshop, bød Made in Denmark Workshops på. Foto: Jakob Lerche
Kernelæder er et skønt materiale, men det er altså ikke så nemt at arbejde med, som man lige skulle tro. Foto: Jakob Lerche
Der snakkes lidt om fremgangsmåden. Foto: Jakob Lerche
Alle modellerne, som i øvrigt har navne efter figurerne i Matador, har de to indehavere af firmaet Made in Denmark Workshops, Iben Schrader og mia Enslev, selv lavet. Foto: Jakob Lerche
Sanne Pedersen var med veninden på kursus i Randers fra Hjallerup. Og det er ikke sidste gang de tager turen, bedyrer veninderne. Foto: Jakob Lerche
Kursisterne betaler 450 kroner for kurset, og så er der hele dagen igennem hjælp og gode råd at hente. Foto: Jakob Lerche
Kursisterne blev sluppet løs på en nøglering, før de begav sig ud i de større opgaver som tasker. Foto: Jakob Lerche
Koncentration under arbejdet. Foto: Jakob Lerche
Annonce
Randers For abonnenter

Parkeringskaos i Danmarksgadekvarteret tvinger Nynne til at parkere ulovligt: Hun bor i det område, hvor der udskrives suverænt flest p-bøder i Randers

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Mikkel klagede over 112: Vagtcentralen vil lære af episode i det randrusianske natteliv

Randers For abonnenter

Jon budgetterede med bøder, indtil han fik nok: Se kortet over hvor der er størst risiko for at få en parkeringsbøde i Randers

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Randers

Fuskede bilforhandlere med priserne på importerede biler? Nu skal sagkyndige hjælpe retten med at beregne værdien af 205 biler

Randers FC For abonnenter

Mindst 60 millioner kroner på spil, når Randers FC på mandag er i bowlen: Sådan kan det ende i en drømmelodtrækning

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Randers

Bilnøglelotteri nummer 30 udsat: Vi skal ikke belaste virksomheder, der også hjælper andre

Randers

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fra Stevnstrup fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Podcast

Torben byggede en friskole og dræbte Ørum Skole

Leder For abonnenter

Komplet hul i hovedet: Er der en voksen hjemme, der kan vække en minister, der synes at snorksove?

Randers

Skal du med bus eller tog efter ferien? Midttrafik er igen klar til at fylde busser og tog helt op

Annonce