Annonce
Livsstil

Kreativiteten blomstrer i floristens julebog

- ”Floristens Jul” er for alle, der elsker at være kreative. Den er nem at gå til, og idéerne er lette og poetiske, fortæller forfatteren Lars Jon. PR-foto: Cecilie Loulou Simonsen
Med sin nye bog ”Floristens Jul” håber florist Lars Jon, at læserne - unge som gamle - giver deres fantasi frit spil, både når det handler om at finde pynt i naturen og bagefter, når det skal bruges i juledekorationerne.

Florist Lars Jon er i efteråret udkommet med bogen ”Floristens Jul”, der er fuld af opskrifter på kreative juledekorationer i hans ånd.

- Bogen har været i pipeline i flere år. I år tænkte jeg, at nu skal det være, for folk har savnet en ny julebog fra mig. Bogen er baseret på mine idéer, som kan beskrives som lidt naive og forsimplede. Så alle kan være med. Man kan aldrig kopiere en dekoration 100 procent, men det handler også om at give den sit eget personlige touch, fortæller floristen, som holder af at formidle sit fag.

- Det sjove ved at arbejde i det her fag, er at der aldrig er noget, som er ens. Det kommer an på materialerne. Blomster og planter bestemmer selv, i hvilken retning, de vil gå. Jo mere naturligt, desto smukkere bliver dekorationer og buketter også, synes Lars Jon.

Annonce

Ud over butikken Flower Studio, der ligger på Store Kongensgade 118 i København, har han også en blomsterfarm og flere bogudgivelser bag sig. For fem-seks år siden skrev han for eksempel bogen ”Nordisk Jul”, der også bestod af opskrifter til dekorationer. Senere udkom han med en bog, der havde fokus på buketter og kranse.

Kærlighed til blomster

Lige så længe Lars Jon kan huske, har han været interesseret i blomster og planter. Det begyndte, da han var helt lille, hvor han legede med blomster i sandkassen. Da han blev syv-otte år, fik han sin egen have på Lolland, hvor han boede, indtil han var 18 år.

- Jeg har altid gerne vil arbejde med natur, kreativitet og mennesker, så det lå næsten i kortene, at jeg gik den vej, fortæller Lars Jon, som i dag har været 25 år i faget.

Han er uddannet blomsterdekoratør, men foretrækker at bruge titlen florist:

- Det er et fint klassisk ord.

Ligesom floristen selv som barn elskede at lade fantasien og kreativiteten råde, er det Lars Jons forhåbning, at ”Floristens Jul” inspirerer folk til at finde deres indre barn frem og tage børnene med ud i naturen.

- Min første julebog var mere mørk i forhold til ”Floristens Jul”. Den er mere børnevenlig og inviterer børnene med til at lege med naturen. Det er synd, at børn ikke er mere ude i skoven. Da jeg var barn, kunne vi få kæp til at være en tryllestav og lege hele dagen med den, fortæller Lars Jon, som synes, at naturen kan hjælpe en med at tænke ud af boksen.

”Floristens Jul”. PR-foto: Turbine Forlaget

Floristens Jul

21. oktober udkom ”Floristens Jul”. Den er på 265 sider, koster 249 kroner og er udgivet af Turbine Forlaget.

Bogen kan købes på hjemmesiden  www.larsjon.dk.

- En grankogle kan sagtens ligne et juletræ. En jordnød og visne grangrene kan blive forvandlet til Rudolf med den røde tud. På den måde kan du skabe et dekorationslandskab, hvor der heller ikke er nogen, der siger, at du ikke må bruge små plasticgiraffer og -elefanter. Den tankegang kan jeg godt lide; at julen ikke bliver tung. Den må gerne være legende, mener han.

En anden kæphest, som Lars Jon prøver at gøre op med, er julens farver.

- Julen er den årstid, hvor vi pynter allermest op. Det er ikke altid, at rød passer ind. Hvis man for eksempel elsker lyserød, hvorfor så ikke bruge den farve, fortæller floristen, som i fremtiden drømmer om også at skrive en festbog med nye idéer til, hvordan man pynter op til fest.

Annonce
Randers For abonnenter

Først var der én, så to og nu falder de på stribe: Coronasmitten har fået has på mindst otte politikere i Randers

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Yvonne kæmper for, at alle kan få et bad til jul - også de svageste: Men kun en enkelt politiker vil lytte

Randers FC For abonnenter

Venter der et salg eller 100 kampe mere for Vito i lyseblå? - Det er rent win-win, ligegyldigt hvad der sker

Norddjurs

Ø søger sygeplejerske: - Det er et fantastisk job, og vi kører ud til patienterne på en ATV

Randers

Villa stod i lys lue: - Bygningen er overtændt, og det brænder voldsomt derude

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Chefredaktøren mener For abonnenter

Et julebad er ingen selvfølge: Fattig behandling af syge og svage i Randers

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Østjylland

Udbyhøj Kabelfærge bliver slæbt hjem fra Fyn i weekenden: Den er klar på Randers Fjord mandag eftermiddag

Randers For abonnenter

Politiker kritiserer byrådskolleger for at sige nej til dagligt bad til ældre og udsatte borgere: Flertallet løber fra ansvaret og lader de ansatte stå med udfordringerne

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Annonce