Annonce
Læserbrev

Krigszone i Randers Byråd

Annonce

Læserbrev: Jeg er stolt Randers-borger. Jeg fortæller gerne vidt og bredt om min og børnenes hverdag i Randers, hvor vi både lever godt og trygt og har mulighed for at have mange gode oplevelser sammen. Men vi har et folkevalgt byråd, som bruger det ene byrådsmøde efter det andet på at skændes og pege fingre. Det betyder, at alle vi borgere i kommunen har et kriseramt byråd, som fremstår nærmest handlingslammet.

Politikerne virker nærmest til at være i deres følelsers magt, og så er det altså ikke fornuften, der styrer. Når man skal tage store beslutninger og i særdeleshed, på næsten 100.000 borgeres vegne, er det vigtigt, at man holder hovedet koldt og hjertet varmt. Men her virker det nærmest som om, at hovedet er rødglødende og hjertet stenhårdt. Der lyttes ikke til hinanden, og borgernes behov kommer desværre slet ikke i første række. Jeg har selv haft fornøjelsen af at sidde i byrådet, og klimaet i byrådet er råt. Men det er, utroligt nok, blevet værre.

Det er skræmmende, for det er byrådet, der har magten og råderetten over kommunens samlede budget på godt seks milliarder kroner. Det er byrådet, der har ansvaret for udviklingen i kommunen og for den borgernære velfærd. Hvis de sad på en øde ø eller ikke havde så meget magt i kommunen, så lad dem dog skændes, til de ikke har flere kræfter. Men her er det dybt skadeligt for kommunen og for borgerne.

Energien bruges på at bekrige hinanden fremfor at bruge energien på, hvordan byrådet kan styrke skolerne og ældrecentrene eller skabe bedre forhold for mennesker med handicap og psykiske udfordringer. Er politikerne mon optaget af at sætte skub i den grønne omstilling?

De 31 byrådsmedlemmer, der sidder i byrådet, er alle valgt af kommunens borgere, og det må være samtlige byrådsmedlemmers pligt at acceptere det faktum og stadigvæk være i stand til at sætte kommunens drift og udvikling som første prioritet. Havde det været en almindelig arbejdsplads, der fungerede på denne måde, så ville der blive sat ind med tiltag, der skulle forbedre arbejdsmiljøet, og i sidste ende den ydelse, de varetager. Se bare, hvor mange ting der blev iværksat i familieafdelingen.

Derfor vil jeg komme med en kraftig opfordring til byrådet om at tage deres ansvar og situationen alvorligt. Det er kørt så langt ud, at de ikke længere selv kan vende skuden, men har brug for hjælp. Derfor vil hjælp via KL's konsulenter være en ikke bare god løsning men også absolut nødvendigt. Kære byrådsmedlemmer, I er forpligtede til at gøre jeres bedste for os borgere og for kommunen som helhed. At lade stå til og give alle andre skylden vil bare gå ud over borgerne.

Randers Kommune er skøn, måske verdens største og dejligste landsby. Den fortjener bedre end at være byrådets krigszone. Vi borgere fortjener bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stor sæsonoptakt til Serie 1: Lokal dynamitpulje og Helsteds togt i Nordjylland

Annonce