Annonce
Danmark

Kriminelle hundehandlere er et europæisk problem

For nyligt kunne DR afsløre, at kriminelle hundehandlere smugler syge hvalpe fra Østeuropa til Danmark, hvor de blandt andet bliver solgt ulovligt i Bramming. Det er helt uacceptabelt, da hvalpene lider, imens de skruppelløse speedavlere tjener på handlen uden tanke for dyrene og deres kommende ejere. Det er et europæisk problem fra Polen til Bramming, og det kræver en europæisk løsning.

En hund er en rigtig god ven. I hele Europa er hunde meget populære, og det kan tydeligt ses på handlen, hvor der hver måned bliver solgt omtrent 46.000 hunde fra ét EU-land til et andet. De fleste bliver slet ikke registreret, og én af grundene er, at glubske hundehandlere misbruger den nuværende lovgivning. Det kan vi ikke acceptere.

Niels Fuglsang

For det første er det dårlig dyrevelfærd. Det har vi længe været optagede af i Danmark, hvor flere ulovlige hvalpefabrikker heldigvis er blevet stoppet. Men den tilgang skal vi sprede til hele Europa, og her er kampen mod østeuropæiske hvalpesmuglere et oplagt sted at starte. For det andet er hundesmugleriet en trussel mod forbrugernes sundhed, da hundene kan lide af både kendte og ukendte sygdomme, som potentielt kan sprede sig til mennesker. For det tredje er den ulovlige handel med dyr en meget vigtig indtægtskilde for de europæiske kriminelle netværk, faktisk på en tredjeplads efter narko og våben.

Annonce

Derfor skal vi indføre hårdere straffe for dyrlæger og myndigheder, der udsteder falske dyrepas til en hund som Zoe, der blev slæbt fra Polen til Bramming og oplevede flere sygdomme. Og vi skal indføre hårdere økonomiske sanktioner imod de kriminelle forhandlere, så vi ødelægger deres indtjening. For at skabe sikkerhed og gennemsigtighed for forbrugerne skal vi i EU også indføre et register af godkendte opdrættere og sælgere, så kommende hundeejere trygt kan anskaffe sig en sund og glad hund.

Samtidig skal vi på tværs af de europæiske lande have et obligatorisk og strømlinet system til at registrere hvalpene, så kriminelle ikke kan udnytte de nuværende huller i loven ved bare at skifte land. De forslag har et flertal af Europa-Parlamentet stemt for, og jeg håber, at det snart bliver til lov. Vi skal komme den ulovlige handel til livs. Hunden er jo mennesket bedste ven, og det venskab


Derfor skal vi indføre hårdere straffe for dyrlæger og myndigheder, der udsteder falske dyrepas til en hund som Zoe, der blev slæbt fra Polen til Bramming og oplevede flere sygdomme.

Niels Fuglsang
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Populært at bygge i Randers: Se her hvor der lige nu er grunde til salg

Randers For abonnenter

Et prinsesseslot a la Pippi Langstrømpes vildeste drøm: Højriis er et lille eventyr i sig selv

Randers

15 radikale er klar til kamp om pladserne i byrådet

Randers

Vacciner nærmer sig sidste stikkedato: Nu åbner man op for drop-in vaccination for at forhindre spild

Randers For abonnenter

Bor i fredet hus fra 1643: - Det er en fredelig oase midt i et minefelt

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Danmark

Brancheforening: Forbud mod engangsplast er ikke godt nok - der skal større fokus på genbrug

Randers

Flere studieboliger på vej: RandersBolig vil gerne bygge kollegium med 107 lejligheder

Sport

Følg kampen her: Kan Danmark slå Sagosen og co.?

Kultur

Familieforøgelse i Kattegatcentret: Charmerende sælunge kom til verden i ly af natten

Randers For abonnenter

Tomt hus brændte kraftigt få minutter efter person blev set på overvågning: - Det er skræmmende og uhyggeligt

Mariagerfjord

Udenrigsministeren åbner folkemødet i Mariager

Annonce