Annonce
Randers

Kristendemokraterne klar til byrådsvalg: Spidskandidat vil have skiftet Randersbro ud med tunnel

Nils-Erik Mulvad er Kristendemokraternes nye spidskandidat i Randers. Privatfoto
It-konsulent Nils-Erik Mulvad fra Kristrup skal forsøge at skaffe Kristendemokraterne en plads i Randers Byråd ved valget til efteråret. Mærkesagen er mere fritvalg. Et andet mere spektakulært forslag er en tunnel som erstatning for Randersbro.

Randers: Det bliver den 60-årige it-konsulent, Nils-Erik Mulvad, som bliver ny spidskandidat for Kristendemokraterne ved det kommende byrådsvalg i december.

Han afløser Flemming Østergaard, som har valgt ikke at genopstille.

Kristendemokraterne i Randers Kommune går blandt andet til valg på liberale tanker omkring fritvalgsordninger.

Annonce

- Forældre skal passe deres børn på de vilkår, de ønsker. Hvis man ønsker at passe sine børn hjemme, så skal der være plads til det, siger Nils-Erik Mulvad, der også vil have det frie valg udbredt til ældreområdet.

Lige adgang

- Med de problemer, der er omkring Nyvang, kunne man godt forestille, at flere borgere gerne ville vælge frit. Det grundlæggende er, at pengene skal følge borgerne. Det gælder også på skoleområdet, siger Nils-Erik Mulvad.


Hvorfor ikke erstatte broen med en tunnel, så al trafik omkring bymidten blev usynlig? Vi skal tænke anderledes. Vi skal tænke mennesket først. Vi skal tænke trivsel, og så skal vi få bilerne til at syne af mindre.

Nils-Erik Mulvad, spidskandidat, Kristendemokraterne


- Det er ikke korrekt, hvis børn fra de kommunale skoler får adgang til svømmehal, og privatskoler skal betale for det. Vi er alle borgere, der betaler skat med glæde, men så skal der også være lige adgang til de ressourcer, vi som kommune stiller til rådighed.

Annonce

Mennesket først

Kristendemokraternes spidskandidat, som bor i Kristrup, vil også gerne blande sig i debatten om klimabroen.

- Når man sender noget af trafikken ud ad Clausholmvej, så bliver vi omringet af trafik i Kristrup, men det er jo trafik, som dybest set ikke hører hjemme her. Hvis borgere fra Nordbyen skal mod storcentret og motorvejen mod Aarhus, så er det ikke i orden bare at sende dem igennem en anden bydel. Så skal man jo etablere den bedste og korteste vej ud til motorvejen, siger Nils-Erik Mulvad.

I stedet for en klimabro foreslår han en tunnel under Gudenå.

- Det kan man finde ud af i Paris og på Færøerne. Hvorfor ikke erstatte broen med en tunnel, så al trafik omkring bymidten blev usynlig? Vi skal tænke anderledes. Vi skal tænke mennesket først. Vi skal tænke trivsel, og så skal vi få bilerne til at syne af mindre, mener Nils-Erik Mulvad.

Annonce

386 stemmer

Valget af Nils-Erik Mulvad foregik på Kristendemokraternes generalforsamling forleden.

Alle valg til bestyrelsen var genvalg, hvilket betyder, at Max Munch fortsat er formand. Den øvrige bestyrelse består af Nils-Erik Mulvad, Søren Dahl Andersen, Søren Hvass og Niels Roland.

Nils-Erik Mulvad var også på Kristendemokraternes liste ved det seneste byrådsvalg i 2017, hvor det ikke lykkedes at erobre et sæde i byrådssalen. Partiet fik 386 stemmer, hvoraf de 74 gik personligt til Nils-Mulvad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce