Annonce
Østjylland

Kristina bed skammen i sig og søgte om julehjælp

Kristina Kjeldgaard var vant til at klare sig selv. Men stress og sygdom vendte sidste år hendes verden på hovedet. Der skulle julehjælp fra Mødrehjælpen til for at redde julen. Foto: Axel Schütt

Stress og sygdom vendte op og ned på Kristinas verden. Pengene blev små, og hun måtte bide al skam i sig og søge om julehjælp hos Mødrehjælpen. Det reddede julen.

Østjylland: De fleste familier går ind i december i forventning om en måned med gran, konfekt, stearinlys, julekalender og hygge i massevis.

Kristina Kjeldgaard gik ind i december 2015 med dybe rynker i panden.

December afsluttede nemlig et skrækkeligt år for den 38-årige enlige mor til seks-årige Milo.

Først gik Kristina Kjeldgaard ned med stress på arbejdet. Hun fandt et nyt job, men til en meget lavere løn. Samtidig blev hendes lejlighed renoveret og huslejen højere. Det betød, at Kristina Kjeldgaard måtte flytte.

Da billige lejligheder ikke hænger på træerne i Aarhus, gjorde boligsituationen Kristina Kjeldgaard endnu mere stresset.

Og som om det ikke var nok, blev hun ramt af tarmsygdommen Colitis, der har mange bivirkninger. En af dem er blodmangel, tab af næringsstoffer og deraf følgende træthed. Og den nødvendige medicin er voldsomt dyr. Alt sammen betød det, at da 1. december indtraf, og kalenderlyset blev tændt hos familien Danmark, måtte Kristina Kjeldgaard se i øjnene, at hun ikke havde en chance for at give Milo den jul, han - som alle andre seks-årige - havde store forventninger til. Kristina Kjeldgaard havde brug for hjælp. Julehjælp.

- Jeg har tidligere arbejdet i butik, og da samlede vi ind til Mødrehjælpen. Så jeg bed tænderne sammen, henvendte mig til hende, jeg havde haft kontakt med dengang, og fortalte, at nu stod jeg altså på den anden side af bordet, fortæller Kristina Kjeldgaard.

Som enlig mor havde hun i forvejen haft gavn af at få rådgivning hos Mødrehjælpen.

Annonce

Sådan støtter man

Der er stort behov for julehjælp i år. Her kan du støtte:Mødrehjælpen: Giv et bidrag på moedrehjalpen.dk/jul , SMS - Send JUL til 1231 - og støt med 150 kr. Overfør et beløb via MobilePay til 42262626.

Frelsens Hær: Overfør penge på Mobilepay: 30858325. Eller brug kontonummeret 4183-1036319.

Dansk Folkehjælp: Overfør penge på Mobilepay: 42362646. Børnenes Kontor kan støttes på kontonummer: 2316-8129172682.

Et lettelsens suk

Så da hun fik at vide, at Mødrehjælpen ville give hende 700 kr. i julehjælp, drog Kristina Kjeldgaard et meget stort lettelsens suk.

- Det var så vigtigt for mig at holde skansen overfor Milo. Han måtte bare ikke mærke, at jeg havde stress og var syg. Og jeg ville gøre alt for at give ham en god jul, siger Kristina Kjeldgaard.

Mødrehjælpens julehjælp består ikke af kolonialvarer eller gavekort til bestemte butikker. Julehjælpen er kontante penge.

- Der så fedt. Man kan bruge pengene på det, der gør ens barn glad, siger Kristina Kjeldgaard.

Hun begyndte julen med at lade Milo vælge en meget stor chokolade-julekalender. En julefilm i biografen og en julehygge-tur på Strøget blev der også råd til.

Og naturligvis en julegave til Milo: En Hr. Skæg aktivitetsbog og en større mængde farveblyanter.

Stram økonomi

Kristina Kjeldgaard håber, at Mødrehjælpen også i år sikrer Milo en julegave.

- Jeg er heldigvis et andet sted end sidste år. Helbredet er bedre, men økonomisk er det stadig stramt, siger Kristina Kjeldgaard, der er på sygedagpenge og i praktik som piccoline. Formålet er at finde ud af, hvor langt arbejdsevnen rækker.

Set i bakspejler fortryder Kristina Kjeldgaard, at hun ikke var bedre til at lytte til sin krop.

- Først gik jeg ned med stress, fordi jeg havde ledelsesansvar. Så fandt jeg et lignende job og fik igen stress. Da jeg fandt et job uden ledelsesansvar, var det for sent. Jeg besvimede jo. Kroppen sagde stop, siger Kristina, der har ét ønske for fremtiden.

- At jeg bliver helt rask.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Konsulentfirma skal løse krisestemning i 'galehuset': Byrødder indkaldt til fortrolige samtaler

Danmark

Betjentsøn bragede ind i Diana: - Politiet skjulte sandheden og jeg blev dømt

Annonce