x
Annonce
Randers

Kronjylland kalder til klyngefestival

Der er al mulig grund til at hejse flaget i Mellerup på lørdag, når Klyngefestival Kronjylland afvikles. Arkivfoto
Landsbyklyngen Kronjylland inviterer til festival i Mellerup med mad, småhåndværk, musik, kultur og god stemning.

Mellerup: Med Landsbyklyngen Kronjylland som arrangør holdes lørdag 14. september den såkaldte Klyngefestival Kronjylland - en videreudvikling af sidste års Kronjyllands Foodfestival. Det viste sig sidste år, at der måske ikke er så mange lokale fødevareproducenter, som man havde troet. Til gengæld er der så meget andet og så mange andre, der har noget at vise frem, forklarer en af arrangørerne i Landsbyklyngen Kronjylland, Bent Jensen Glad, Linde.

Så derfor er man nu klar igen. Og igen sker det på efterskolen i Mellerup, hvor både idrætshallen og et telt kommer i brug for at sikre plads til alle udstillere.

Bent Glad forventer cirka 40 udstillere. Nye i forhold til sidste år er DcH, Danmarks civile Hundeførerforening, der vil vise agilitytræning, og som får besøg af en adfærdskonsulent. Der kommer også folk, der fletter pil, samt en trædrejer, der viser, hvad han kan. Også Ommersyssel Jagtforening vil være til stede for at fortælle om jagt, vildt- og naturpleje, der kommer dexter-køer tilhørende Jens Ole Hededal fra Lindbjerg, og Espen Nielsen fra Lindbjerggaard kommer og viser nogle af produkterne fra sin gårdbutik. Også spejderne kommer.

Og ellers kan man høre om biavl og honning, billedkunst, lystfiskeri, SUP (stand up paddle) og meget mere, og elever fra Mellerup Efterskole vil underholde med sang og musik.

Ved samme lejlighed er der også mulighed for at se Nørhald Kunstforeningsudstilling på efterskolen, ligesom der vil være åbent hus i den nye naturbørnehave. De frivillige kræfter, der i sommerperioden arbejder som caféværter i den tidligere færgemandsbolig i Mellerup, vil på lørdag servere kaffe og kage under festivalen.

Annonce

<p class="Fakta.rub">Landsbyklynge kronjylland</p>

I Randers Kommune ligger Landsbyklyngen Kronjylland, som består af 13 landsbyer i området nordøst for Randers.

Området er stort set det samme som Korshøjskolens dækningsområde.

Byerne er Harridslev, Mellerup, Støvring, Albæk, Østrup, Vestrup, Tjærby, Tvede, Linde, Lindbjerg, Mejlby, Lem, og Gimming.

Visionen for landsbyfællesskabet er at styrke fællesskabet, øge deltagelsen ved lokale arrangementer, skabe en bedre udnyttelse af de eksisterende, stedbundne ressourcer og i det hele taget at få synliggjort områdets kvaliteter.

Kendskab til området

Den egentlige hensigt med Klyngefestivalen er at øge det indbyrdes kendskab blandt beboerne i klyngens 13 landsbyer og de mellemliggende landområder.

- Vi vil gerne styrke fællesskabet, øge deltagelse ved lokale arrangementer og synliggøre områdets kvaliteter, siger Bent Glad.

Både for de besøgende og for udstillerne er det gratis at deltage i Klyngefestivalen. Det er penge fra den kommunale pulje for borgerbudgettering, der danner økonomisk grundlag for festivalen, og desuden er der flere lokale sponsorer, der bidrager til at sikre arrangementets økonomi.

Landsbyklyngen Kronjylland benytter sig af dette logo, der forkynder, at den hører til på fjordens solside.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Corona-krisen presser dyreparker i knæ: - Jeg føler mig magtesløs og frustreret

Randers

Bilkas særåbning skærtorsdag virkede: Flere end hundrede mennesker klar fra morgenen af

Annonce