Annonce
Erhverv

Kronjylland sat til vægs af Nordjylland efter sparekassefusion: Ny sparekasse med egenkapital på ni milliarder kroner

Direktionen, som den ser ud fra dag ét i Sparekassen Danmark. Fra venstre er det administrerende direktør Per Sønderup, Lisa Frost Sørensen, Jan Skov, Kim Mouritsen, Lars Thomsen og administrerende direktør Vagn Hansen. Pressebillede
Sparekassen Danmark vil fortsat være lokalt forankret blandt andet med økonomisk støtte til lokale, velgørende formål, fastslår de to administrerende direktører. Fusionen er netop blevet godkendt af Jutlanders aktionærer, Vendsyssels garanter og Finanstilsynet.

Randers: Vi har tidligere fortalt om planerne, som nu har fået det blå stempel af såvel Jutlander Banks aktionærer, Sparekassen Vendsyssels garanter samt af Finanstilsynet. Med andre ord fusionen mellem de to pengeinstitutter, der har hovedsæde i henholdsvis Aars og Vrå, er en realitet.

Sparekassen Danmark, som er navnet på den nye pengeinstitutfusion, fortsætter som garantsparekasse.

- Vi er stolte af, at så mange aktionærer og garanter bakker op om vores fælles vision om at skabe en ny garantsparekasse, siger Per Sønderup, der deler posten som administrerende direktør i Sparekassen Danmark med Vagn Hansen, som supplerer:

Annonce

- Historisk har vi set, at det ofte er to banker, hvor den ene ikke er så stærk, der går sammen, men det er det ikke i denne her sammenhæng, her er det to virkelig stærke pengeinstitutter, der danner en ny endnu stærkere enhed.

Permanent deling

Delingen af posten som administrerende direktør er en del af aftalen og er permanent i hvert fald indtil en af de to nuværende forlader sparekassen.

- Vi har også et delt formandsskab og sammen med delingen af posten som administrerende direktør er det et signal om, at der er tale om en ligeværdig fusion, siger Per Sønderup.

Fusionens største umiddelbare fordel for kunderne er ifølge Per Sønderup, at man i kraft af størrelsen samlet får mere ekspertise at trække på, og at det bliver lettere at bevare og udvikle ekspertisen, blandt andet fordi det vil blive lettere at tiltrække arbejdskraft.

Sparekassen Danmarks styrke illustreres af tal som en egenkapital på mere end ni milliarder kroner, en balance på mere end 50 milliarder kroner, 1200 medarbejdere, 300.000 kunder og 84.000 garanter.

Ledelsen i de nye sparekasse forventer i 2022 at kunne præsentere et overskud på omkring 900 millioner kroner.

Annonce

Slår Kronjylland

Med fusionen er randersbaserede Sparekassen Kronjylland blevet frarøvet sin mangeårige status som Danmarks største garantsparekasse. En kendsgerning, som administrerende direktør Klaus Skjødt imidlertid lever fint med.

- Vi er jo vant til at konkurrere med de største og er ikke blevet mindre. Vi fortsætter også vores vækst, senest med etableringen af en afdeling i Roskilde.

- Vigtigt er først og fremmest, at vi også fremover vil have tilfredse kunder samt medarbejdere, som kan lide at arbejde for os. Derfor vil det også fortsat have vores hovedfokus, siger Klaus Skjødt og slår samtidig fast, at Sparekassen Kronjylland - uanset hvor meget den breder sig over hele landet - vil have hovedsæde i Randers.

Annonce

Stadig lokal

Trods størrelsen vil man i den nyskabte sparekasse fortsat lægge vægt på en lokal forankring.

Vi har også et delt formandsskab og sammen med delingen af posten som administrerende direktør er det et signal om, at der er tale om en ligeværdig fusion.

Per Sønderup, adm. direktør, Sparekassen Danmark

- Vores ønske er at skabe en garantsparekasse med fokus på den lokale forankring og lokalt samfundsansvar. Derfor er det også målet, at sparekassens fonde årligt skal kunne udbetale 100 mio. kr. årligt til almennyttige og velgørende formål. Dette mener vi er den samfundsmæssige mest bæredygtige forretningsmodel, hvor en stor del af indtjeningen gives tilbage til de lokalsamfund, hvor pengene tjenes, siger Vagn Hansen, og hans meddirektør supplerer

- Vi brænder for den lokale forankring, og derfor støtter vi også den lokale udvikling gennem sparekassens fonde – til gavn for både lokalsamfundene og sparekassen, siger Per Sønderup.

I en garantsparekasse er det et demokratisk flertal blandt garanterne, der vælger sparekassens øverste organ, repræsentantskabet, som herefter vælger en bestyrelse. Garantsparekassen har altså ingen ejere, der forventer at få del i et årligt overskud. Sparekassemodellen giver derfor mulighed for at investere en stor del af indtjeningen i udviklingen af de lokalsamfund, hvor sparekassen driver sin forretning.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Odey gjorde sig til darling i Randers FC-triumf: Reaktioner fra den nigerianske målmager og cheftræneren, der lod ham starte på banen for første gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Lise holdt sin mand og søn i hænderne, da de døde efter en trafikulykke - og oplevede den største lykke midt i sorgen over at kunne beholde sin anden søn

Randers For abonnenter

Naboer til byggeri fik et chok: Et brev i e-boksen kastede Karin og Maryann ud i mere end to års pinefuld uvished

Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Superligaen: Glæd jer til mere fra ham, Kronjylland!

Randers

Ubudne gæster i lokal delikatesseforretning: Ejer efterlyser gerningsmænd på Facebook

Randers For abonnenter

Investoren er væk og ejendommen skal sælges - men nu er lokalplanen for Niels Brocks Gade 1 klar

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Randers

Nu kommer der flere busser mellem Randers og Aarhus: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Randers For abonnenter

Tomt Kongens Ege udsættes for hærværk: Nu griber bygherre ind med modforanstaltninger

Randers FC

Genlæs livebloggen, se målene og hør videoanalysen: Angriberne førte an i tiltrængt Randers FC-triumf

Annonce