Annonce
Sport

Kronjyllands Esport: Mere end skærmtid, ømme hænder og toast ad libitum

Morten Lionett var medlem af en klub i Nordjylland, men da Kronjyllands Esport slog dørene op ville han være med i fællesskabet i hjembyen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Hos Kronjyllands Esport har 30-årige Morten Lionett fået et sted i hjembyen, hvor han kan kombinere sin passion for counterstrike med lysten til at indgå i et fællesskab. Han mener, at der er lærerige timer at hente i klubben.

Randers: Kronjyllands Esport danner rammer for 68 medlemmer, der spiller flere discipliner inden for esport.

Blandt andet dyrker medlemmerne verdenssucceserne CS:GO og Fortnite, men også andre spil er på skærmene i klublokalet ved Bjerregrav Hallen.

30-årige Morten Lionett har været med i Kronjyllands Esport siden august sidste år.

Han spiller counterstrike og Randers Amtsavis har taget en snak med ham om klublivet i den randrusianske esportsklub.

Annonce

1) Hvorfor blev du medlem af klubben?

Foto: Anne Myrup Pedersen

- Jeg blev medlem af Kronjyllands Esport på grund af fællesskabet i klubben. Jeg søgte et sted, hvor jeg og nogle kammerater kunne mødes, fordi man ofte sidder alene hjemme og kukkelure, når man spiller computer. Jeg ville gerne have et mødested og samtidigt være med til at udvikle Counterstrike i Randers.

- Jeg har tidligere været medlem af Aalborg Esport, fordi der på det tidspunkt ikke var en klub i Randers, men da Kronjyllands Esport blev etableret, ville jeg hellere tættere på og være med til at udbrede Esport i min egen by.

2) Hvad finder du unikt ved din klub?

Foto: Anne Myrup Pedersen

- Sammenholdet mellem trænere, ledelse og bestyrelse. Der bliver ofte lavet arrangementer, hvor der bliver snakket nye initiativer over et stykke kage eller andet, og så må jeg bare rose vores formand, Bjarke Nordentoft, som gør et fantastisk arbejde. Hvis der er det mindste, så skriver jeg til ham, og så fikser han det med det samme.

- Der er et megastærkt sammenhold og alle omkring projektet slås for, at det skal være godt for alle os, som er med.

3) Hvad er den bedste oplevelse, du har haft i din klub?

Foto: Anne Myrup Pedersen

- Det må have været LAN-aftenen i september sidste år, selvom jeg ikke selv deltog. Jeg havde ikke engang mulighed for selv at spille, men jeg tog alligevel min datter på nakken og tog op og var social sammen med de andre.

- Det var fantastisk at komme op til en masse unge mennesker og se, hvordan trænere og ledere brændte for at være der for dem. Der var fyldt med smil, og min datter elskede at være med deroppe og se på alle skærmene.

- Andre gode oplevelser er meget spilrelateret sammen med de drenge, som jeg spiller med, men det andet er større. Det var en fornøjelse at se, hvor glad min datter var deroppe.

4) Hvad er næste års højdepunkt for dig i klubben?

Foto: Anne Myrup Pedersen

- Forhåbentlig er det at vinde danmarksmesterskabet for amatører i Counterstrike. Det begyndte i august og kører frem til foråret, hvor der afholdes DM, og mit hold ligger i toppen.

- Der er to ligaer, hvor de otte bedste hold i hver mødes til DM, og der skal vi som minimum komme til finalen. Det bliver forhåbentligt mit højdepunkt.

5) Hvordan ser du gerne din klub udvikle sig fremover?

Foto: Anne Myrup Pedersen

- Jeg ser gerne, at klubben bliver større. Jeg ved, at ledelsen går med planer om at udvide, og jeg håber, det lykkes, så der kan komme nogle flere – også gerne på min alder, selvom jeg er over gennemsnittet inden for Esport. Jeg håber, at vi kan få noget samarbejde med skoler i Randers Kommune og ungdomsskolen for at blive flere.

- Der er så mange positive ting ved Esport, som mange misser ved ikke at være en del af et klubfællesskab. Counterstrike er ikke bare at sidde og skyde. Der er læring i klubberne, og man tilegner sig sociale kompetencer. Hos os lærer man eksempelvis, hvordan man skal gebærde sig på internettet, og på den måde er det ikke bare at sidde foran en skærm, få ondt i hånden og spise toast. Der er meget mere i det, fortæller Morten Lionett.

Min klub

Randers Amtsavis er på klubrundfart i Randers, hvor vi tager en snak med nogle af de lokale idrætsudøvere om netop deres klub.

I dagens udgave er det 30-årige Morten Lionett, der har været medlem af Kronjyllands Esport siden august 2019 og tilmed står for den daglige drift af counterstrike-holdene hos Ambush Esport, som aktuelt er danmarks syvende bedste hold.

Kronjyllands Esport startede op i september 2018 og har i dag 68 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Se højdepunkterne her: Randers og OB holder snor i top-6 efter uafgjort

Randers FC For abonnenter

Karakterer: Kaptajnen var suveræn for Randers FC

Randers FC

Chancefattig forestilling i Randers: Sådan gik det minut for minut

Annonce