Annonce
Randers

Kronprinsen holdes i kortere snor om IOC

- Vi har forsøgt at ramme det lidt fastere ind, siger statsministeren om kronprinsens rolle i IOC.

Annonce

En skarp kritik rettede sig mod kronprins Frederik, da han kort før de olympiske lege i Rio de Janeiro i 2016 som medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) stemte for at lade russiske atleter deltage.

Hans stemme gik imod regeringen, som med et bredt politisk flertal i ryggen ville udelukke Rusland efter afsløringen af et statsstøttet dopingprogram.

Siden er kronprinsen blevet genvalgt, og ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bliver der koordineret bedre i tilsvarende situationer. Det fortæller Løkke i et interview med Politiken.

- Vi har det særlige udvalg omkring ham og har - vel også oven på den lidt uhensigtsmæssige kommunikation fra flere steder i Rio - forsøgt at ramme det lidt fastere ind, for selvfølgelig kan man sige, at det (kronprinsens medlemskab, red.) rummer nogle udfordringer. Men det rummer godt nok også nogle muligheder.

- Og så er det klart, at der også er den anden side af mønten - det må man så håndtere, siger han til avisen.

Udvalget af embedsmænd blev nedsat af den daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), da kronprinsen i 2008 blev kandidat til IOC.

Udvalget blev nedsat for at sikre, at kronprinsen til enhver tid " er tæt informeret om, hvad der er regeringens politiske linje, så der ikke dukker et modsætningsforhold op imellem, hvad han gør og siger; og hvad der er den politiske linje", skriver Politiken.

Udvalget består af embedsmænd fra tre ministerier: Stats-, Udenrigs og Kulturministeriet.

Kronprinsen ønsker ikke at give en kommentar til Politiken. Han har tidligere forklaret, at han ville føre udenrigspolitik, hvis han talte for at russiske atleter skulle udelukkes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Fra U17-bold til håndboldligaen: - Jeg havde slet ikke regnet med at skulle stå her nu

Annonce