Annonce
Østjylland

Kronprinsessen mødte familier og patienter i Trygfondens Familiehus

Albert Ninn Stentebjerg (i midten) og hans familie snakkede med kronprinsesse Mary om Alberts indlæggelsesforløb og livet i familiehuset. PR-foto: Agata Lenczewska-Madsen/Hospitalsenhed Midt
Flyproblemer var i januar skyld i, at kronprinsesse Mary måtte melde afbud til indvielsen af det nye familiehus på Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Mandag fik hun lejlighed til at se stedet og møde både patienter og familier.
Annonce

Hammel: Der var godt fyldt op udenfor, da kronprinsesse Mary i mandags var på besøg i Trygfondens Familiehus Hammel Neurocenter. Både patienter, personale og lokale borgere havde taget plads foran huset for at se kronebilen ankomme.

Udenfor tog oversygeplejerske Bente Dam fra centerledelsen på Hammel Neurocenter, hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen og underdirektør Trine Heidemann fra Trygfonden imod kronprinsessen.

Kronprinsessen tog sig god tid til at hilse på alle de fremmødte børn og patienter, der tog imod hende foran huset. PR-foto: Agata Lenczewska-Madsen/Hospitalsenhed Midt
Annonce

Mødte syvårige Albert

Inde i familiehuset ventede forældre og søskende til de indlagte børn i spænding. De havde taget plads i familiehusets fælleskøkken. Her holdt regionsrådsformand Anders Kühnau en kort tale, og efterfølgende ventede der kronprinsessen et møde med en tidligere patient i en af husets otte lejligheder.

I lejligheden mødte hun syvårige Albert Ninn Stentebjerg, der for nylig er blevet udskrevet fra Hammel Neurocenter. Kronprinsessen hilste på både ham og hans familie i den lejlighed, hvor familien har været indlogeret under indlæggelsen. Her fortalte familien om Alberts tid i familiehuset.

Annonce

De frivilliges indsats

Herefter blev kronprinsesse Mary vist tilbage til fælleskøkkenet, hvor hun fik en snak med frivilligkoordinator Eike Farmann Nielsen og frivillig Jette Marianne Madsen. De fortalte om, hvordan det er at arbejde i huset som frivillig, og hvordan de som frivillige kan støtte de indlogerede familier i den svære tid, mens deres barn er indlagt på neurocentret efter en hjerneskade.

Næste stop var et besøg på sengeafsnittet på neurocentret, hvor børn og unge er indlagt. Men på vejen dertil stoppede kronprinsessen op for at klappe og hilse på terapihunden Gaia med dens ejer Anne Bjerre og hospitalsklovnen Luna Smil, der ventede ved indgangen til neurocentret.

Før kronprinsessen forlod neurocentret, takkede hun for besøget og sagde, at det havde været et rigtig godt og spændende besøg.

Der blev vente pænt på kronprinsessen, som i januar måtte aflyse sit besøg til familiehusets indvielse på grund af flyproblemer. PR-foto: Agata Lenczewska-Madsen/Hospitalsenhed Midt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce