Annonce
Randers

Kronprinsparret har valgt flere lokale artister til prisfesten på Værket

For sjette år i træk står makkerparret Stephanie Surrugue og Kåre Quist i spidsen for galleshowet, Kronprinsparrets Priser, der afvikles 31. oktober. Foto: Ulrik Jantzen
23-årige Dopha kommer på hjemmebane, når hun optræder i showet. For det var her på Værket, hun i sin tid startede i et talentprogram. Også Hush står på programmet, når Kronprinsparrets Priser 2020 afvikles på Værket 31. oktober. Den populære duo har optrådt i samtlige husets sale.
Annonce

Randers: For sjette år i træk står værtsparret Stephanie Surrugue og Kåre Quist i spidsen for gallashowet, Kronprinsparrets Priser 2020, som løber af stablen på Værket lørdag 31. oktober.

Desuden har flere artister med rod i det lokale musikliv fundet vej til aftenens program, som DR har sammensat i samarbejde med Kronprinsparret. Og for 23-årige Dopha, der voksede op i Romalt under navnet Sofie Daugaard Andersen, bliver det noget af en sløjfe, hun kan binde om sin foreløbige sangkarriere.

Hun skal ikke bare optræde på musik- og teaterhusets store scene, men bliver også eksponeret til tv-seerne, hvor man regner med, at 700.000 kigger med hjemmefra. Hun kan ved samme lejlighed vende blikket tilbage til dengang hun som ganske ung musikspire deltog i et talentprogram Talent 016, som blev afviklet på Værket.

Også bandet Hush kender huset indefra. Duoen har adskillige gange optrådt på de forskellige scener. Og de kommer alle tre til at stå på et program, der også tæller Jonah Blacksmith, Barselona, Dreamer's Cirkus og TV-2, der skal åbne ballet.

Annonce

Tomme stole

- Vi er rigtig glade for at være med til at præsentere det stærke program. Og vi vil gøre alt for, at det bliver en rigtig god fest, ikke bare for folk i salen, men også for seerne, siger musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted, der lægger rum til et show, der skal afvikles i en  corona-reduceret tid. I stedet for 1.000 gæster bliver der kun plads til 400, hvoraf de 200 sættes i salg torsdag 1. oktober kl. 11.

- Naturligvis havde det været optimalt, hvis vi kunne lukke 1.000 gæster ind. Men sådan er det nu en gang ikke. Men vi vælger at finde den positive vinkel og laver en fest under de forudsætninger, vi har, siger musik- og teaterchefen, der siden sæsonstart i begyndelsen af måneden har fået masser af erfaring i at afvikle koncerter med færre publikummer.


Om det så skulle være helt uden publikum, vil showet blive gennemført.

Mikael Qvist Rørsted


- Det er min erfaring, at det har fungeret rigtig godt. Når først lyset slukkes, lægger man ikke så meget mærke til, at der ikke er så mange i salen, som der plejer at være.

Mikael Qvist Rørsted understreger, at alle implicerede parter i prisfesten hele tiden har været fast besluttet på at gennemføre showet med de restriktioner, som corona-situationen byder det.

Annonce

Ingen nattefest

- Om det så skulle være helt uden publikum, vil showet blive gennemført, siger han.

Derimod bliver der ikke nogen nattefest, når priserne er uddelt og scenelyset slukket.  Det forbyder forsamlingsforbuddet.

Til gengæld skal der udover musikken uddeles priser, hvor Kronprinsparret sætter fokus på ekstraordinære præstationer inden for dansk, grønlandsk og færøsk kunst, kultur og socialt arbejde.  Der er kulturprisen og  den sociale pris på hver 500.000 kr.  og to stjernedryspriser på hver 100.000 kr.

Showet er et samarbejde mellem Bikubenfonden, DR, hoffet, Randers Kommune  og Værket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce