Annonce
Randers FC

Kryptisk hollænder og målrettet Marxen: AZ vil spolere Randers FC-finale

Det kommer til at gøre rigtig ondt på Erik Marxen og resten af Randers FC, hvis de ender med at ryge ud af både Conference League og Pokalturneringen i halvsæsonens sidste uge, så det er et toptændt kronjysk mandskab, der trænede på AFAS Stadium onsdag eftermiddag, forsikrer anføreren. Foto: Randers FC
Torsdagens sidste europæiske gruppekampe bliver en finale for Randers FC, siger Erik Marxen, som melder sig klar trods lægproblemer. Med halvsæsonen sat på spidsen vil han være med til at afgøre det, men det bliver en stor udfordring mod et motiveret AZ-mandskab.

Fodbold: En stor succes eller bare en stor oplevelse.

Det er ifølge Erik Marxen, hvad Randers FC torsdag aften spiller om, når de går på banen mod AZ Alkmaar til den sidste kamp i klubbens første europæiske gruppespil nogensinde.

Så det siger sig selv, at anføreren gerne vil føje flere kapitler til den historiske kampagne, nu hvor gruppekampene efterhånden er blevet hverdag.

Annonce

- Det har været betydningsfuldt og spændende for os alle, men i takt med at nyhedsværdien er aftaget en smule, er forventningen og forhåbningen om at gå videre steget tilsvarende, så det bliver ligesom at spille en finale torsdag. Det gør kampen endnu federe, siger Erik Marxen.

Vi har også noget at bevise. Randers er det eneste hold i gruppen, som vi ikke har slået.

Peter Vindahl, målmand i AZ Alkmaar

Det er klubbens anden af tre "finaler" på en uge, hvor den første i søndags bød på en gedigen 0-2-skuffelse hjemme mod OB i den første pokalkvartfinale.

- Der kunne godt være en trodsreaktion i os, nu hvor der er en vis sandsynlighed for, at vi ikke lever i pokalturneringen efter søndag. Jeg ved ikke, om det var årsagen til præstationen mod OB, men man må også være fair at sige, at hvis vi og klubben kunne vælge, hvilken turnering vi ville gå videre i, er det i kampen mod Alkmaar, siger Erik Marxen og tilføjer:

- Det er en kæmpe mulighed for at sætte en streg under, at vi er dygtige nok til at være med i Europa. Hvis vi ender med at tabe begge dele, kommer det til at gøre rigtig ondt, og det vil pludselig være en mere ordinær halvsæson.

Kryptisk hollænder

Det er noget af en opgave, som venter kronjyderne på AFAS Stadium torsdag, da AZ Alkmaar har været puljens bedste hold i sådan grad, at de allerede har sikret sig avancement som 1'er.

Det store spørgsmål fra både hollandske og danske journalister på onsdagens pressemøde var derfor, om det kunne få betydning for førerholdets startopstilling mod Randers FC, at de søndag har et vigtigt opgør i ligaen mod Ajax?

- Måske, lød svaret med et skævt smil fra Alkmaars Pascal Jansen.

- De spillere, som måske kommer ind, er ikke dårligere end dem, som måske starter ude, fortsatte cheftræneren kryptisk, mens han sippede til sin te på podiet.

Marvin Egho, Björn Kopplin og Erik Marxen sad helt ude mod OB i søndags. En kamp, hvor Mikkel Kallesøe derudover måtte lade sig udskifte med en slagskade i pausen. Onsdag eftermiddag var alle fire spillere en del af opvarmningen før Randers FC's sidste træning inden mødet med AZ Alkmaar. Foto: Randers FC

Hjemmeholdets danske islæt, Peter Vindahl, forventer heller ikke, at en sikker førsteplads kommer til at spille ind i præstationen.

- Forhåbentlig kommer det ikke til at påvirke os. Vi bør være professionelle nok til at gribe kampen an som alle andre. Vi har også noget at bevise. Randers er det eneste hold i gruppen, som vi ikke har slået, men vi har gode muligheder, hvis vi gør det, vi skal, siger målmanden med henvisning til, at det første opgør i Kronjylland endte 2-2.

Annonce

Profiler varmede op

Et uafgjort resultat, som Randers FC bedømt på spil og chancer i sidste ende kunne være rigtig glade for.

- Vi oplevede i Randers, at Alkmaar er et superdygtigt hold på rigtig mange parametre. De var stærke, hurtige, dygtige på bolden og genpressede os højt, så det var svært at sætte spillet sammen. Så det bliver en stor, stor udfordring for os, vurderer Erik Marxen, som sad ude med lægproblemer i søndagens pokalkamp mod Odense.

Anføreren deltog dog på lige fod med holdkammeraterne til det kvarters opvarmning, som pressen måtte overvære onsdag. Det samme gjorde sig i øvrigt gældende for Mikkel Kallesøe, Björn Kopplin og Marvin Egho, som enten sad over eller udgik med skader i søndags.

Simon Graves var også på græs, men det var ikke med helt samme intensitet.

Skavanker eller ej. Sådan en "finale" vil man som spiller gå langt for at være med i, understreger Erik Marxen:

- Det er meget af halvsæsonen, som står på spidsen. Det er nu, vi skal sætte prikken over i'et. Det vil gøre vildt ondt at gå glip af. Der er tre måneder til næste betydende kamp, så jeg spiller gerne, selvom læggen ikke er 100 procent klar, men det kan sagtens være, at Thomas Thomasberg er af en anden opfattelse, så det er op til ham.

Randers Amtsavis' bud på Randers FC's startopstilling mod AZ Alkmaar. Kampen fløjtes i gang torsdag klokken 18.45 og kan følges live på amtsavisen.dk eller TV2 Sport.
Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Annonce