Annonce
Norddjurs

Kulturhusdirektør vil råbe politikerne op: - Fokus på gennemførelse frem for lukning

Jesper Jul foreslår, at der nedsættes en arbejdsgruppe bestående af forskellige personer, der arbejder med live-events til dagligt, sammen med sundhedsfaglige myndigheder, så de i fællesskab kan komme frem til gode og holdbare løsninger. Arkivfoto: Anne Myrup Frost
Direktøren for Pavillonen i Grenaa, Jesper Jul, har sendt et åbent brev til politikerne på Christiansborg, som han vil have til at kigge på kulturlivet og mulighederne for at afholde koncerter.
Annonce

Grenaa: Jesper Jul, der er direktør for Pavillonen i Grenaa, har sendt et åbent brev til statsministeren, kulturministeren, partiformændene og kulturordførerne.

Her argumenterer han for, at der skal kigges på kulturlivets corona-restriktioner på en ny måde.

- Udmeldingerne på kulturområdet har siden marts hovedsageligt været baseret på, hvilke steder der må holde åbent, og hvilke der skal holdes lukket. Det er væsentligt at skille tingene ad. Arrangementstypen og publikumsopstillingen er det væsentlige, og ikke hvilket sted der afholder det, siger Jesper Jul.

Han mener i stedet, at tingene skal vendes på hovedet.

- Det vil være en styrke for hele live-området og debatten, at man har fokus på hvilke arrangementstyper og opstillinger til live-events, der kan lade sig gøre, frem for at fokusere på hvilke steder, der skal holde lukket, siger han.

Han mener, at mange af stederne er fleksible og indretter opstillinger efter arrangementet, og at meget derfor vil kunne lade sig gøre under de rigtige og forsvarlige forudsætninger.

Annonce

Forskelsbehandling

Samtidig peger han på det uhensigtsmæssige i, at stederne eller aktørerne bliver kategoriseret forskelligt, selv om de alle præsenterer musik.

- Et spillested kan både lave arrangementer for stående og siddende publikummer, kroer og konferencecentre laver typisk møder og fester, men nogle præsenterer også levende musik, og kulturhuse bevæger sig i flere kategorier med møder, forsamlinger, koncerter og teater for både stående og siddende publikummer, siger han og fortsætter:

- Det betyder, at linjerne krydses mellem hvem, der gør hvad, hvornår, og at der er mange forskellige typer af steder, der alle præsenterer musik, men nogle må holde åbent, mens andre ikke må.

Annonce

Brug for følgegruppe

Jesper Jul foreslår derfor, at der nedsættes en hurtigtarbejdende følgegruppe bestående af forskellige personer, der arbejder med live-events til dagligt sammen med folk fra sundhedsmyndigheder og seruminstituttet, så de sammen kan komme frem til gode og holdbare løsninger.


Det vil være en styrke for hele live-området og debatten, at man har fokus på hvilke arrangementstyper og opstillinger til live-events, der kan lade sig gøre, frem for at fokusere på hvilke steder, der skal holde lukket

Jesper Jul, direktør for Pavillonen i Grenaa


- Så kan der laves en matrix for live-events, der ikke er sted-afhængig, og vi kan have fokus på helt præcist, hvor udfordringerne centrerer sig på selve arrangementsdagen ved de forskellige events. Det handler om, at der skal skabes løsninger, så flest mulige arrangementer kan gennemføres, siger direktøren, der gerne selv stiller sig til rådighed.

- Danmark fortjener mere levende kultur i efteråret, og det er vi rigtig mange, der gerne vil bidrage til, siger Jesper Jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Randers FC For abonnenter

Karakterer efter fuseren mod AGF: En fornem styrmand var ikke nok

Annonce