Annonce
Læserbrev

Kulturhuset

Læserbrev: I ugeavisen Randers Onsdag var der en fin artikel om Kulturhuset med forslag til forbedringer, som museumschefen så udmærket beskrev.

Det har været vendt og drejet adskillige gange i vel en halv snes år, at bygningen ikke opfylder nutidens krav for museet og for de to andre institutioner kunstmuseet og biblioteket, men intet er imidlertid sket. Det går langsomt i Randers. Man kan så spørge, hvad grunden hertil er, men det skyldes vel forskellige forhold som dårlig økonomi og evneløshed.

Spørgsmålet er også, om der i det hele taget kan opnås tilfredsstillende løsninger til forbedring af husets indretning. Det forekommer at være en vanskelig, ja en umulig opgave. Var det ikke bedre at bygge et nyt kulturhus i høj, arkitektonisk kvalitet, som byen i høj grad mangler, og som imødekommer tidens krav til udstillingsfaciliteter, aktivitetslokaler, cafe med videre.

Hvor ville det være befriende, hvis byrådet for en gangs skyld turde satse og tænke stort, være visionær, engageret og handlekraftig i stedet for denne opgivne attitude. Man sparer sig fattig med de mange discountløsninger, man i de fleste tilfælde vælger.

Det er for dårligt, at Randers Kommune som den sjettestørste kommune ikke formår at skaffe ordnede og tilfredsstillende forhold for kultur og kunst.

Hvornår sker der noget?

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I morgen slutter festen: Regeringen kan ikke undgå at skuffe

Det var godt, de hyggede sig på Socialdemokratiets kongres i Aalborg i weekenden, så håndfladerne blev røde og varme i ren begejstring over, hvor godt det går. Sejrsfesten var aldeles velfortjent. Partiet vandt jo kongeriget ved valget i juni. Siden er tiden, sådan lidt groft sagt, gået med at fordele posterne, holde ferie og købe fire cirkuselefanter fri af fangenskab. I morgen slutter festen. Hverdagen truer, når finansminister Nicolai Wammen giver sit bud på næste års finanslov. Så skal der føres konkret politik, og regeringen kan ikke undgå at skuffe. Måske ikke alle, men mange. Først og fremmest Arne, som Mette Frederiksen lovede en ret til tidlig tilbagetrækning sammen med andre nedslidte. Et forslag, hun måske vandt valget på, men som nu, 237 dage efter lanceringen, ikke er kommet en millimeter nærmere på at fortælle, hvem der kan glæde sig. Tværtimod har vi kun fået at vide, at problemet er så stort og vigtigt, at løsningen tager lang tid. Klart nok – men så lang tid? Svaret er, at det aldrig vil være muligt at lave en bare tilnærmelsesvist retfærdig løsning, fordi staten ikke ligger inde med registreringer af, hvem der har arbejdet hvor, hvornår og hvor længe. Arne er bare et af problemerne. Klimaet er et andet. Regeringen er på jagt efter 70 procents reduktion af CO2-udslippet, men aner med egne ord ikke, hvordan man skal nå målet. Bemærk, at socialdemokraterne er begyndt at sige ”hvis” om succes på klimaområdet. Ét er at have problemer med at levere, hvad man har lovet. Noget andet er at levere noget, man ikke har lovet. Også her kan torsdagen blive ubehagelig, for det er svært at forestille sig, at finanslov og klimaløfter kan blive opfyldt uden skattestigninger og højere afgifter. Alt dét er slemt nok. Det værste er dog, at vi næppe vil se udspil, som gør det nemmere for private virksomheder at skabe de job, der betaler hele festen. Det har aldrig været socialdemokraters topprioritet. Så jo – sejrsfesten slutter i morgen.

Annonce