Annonce
Kultur

Vinderen taget fuldstændigt på sengen: Kulturprisen 2020 går til Station K i Langå

I løbet af ganske få år har Station K udviklet sig til at være et solidt kraftcenter, der samler kultur og erhverv. Et sted, der genererer iværksætteri og sender masser af visioner i luften, lige som det er et hus, hvor musikken trives.

Randers:  I komitéen, der står bag Kulturpris 2020 har man været meget enig om, at prisen skulle tilfalde Station K.

- De lever på alle måder op til ambitionerne i kommunens kulturpolitik om, at kulturen skal leve og udvikle sig over hele kommunen. Borgerne skal have nem adgang til kulturlivet lige der, hvor de bor, siger Louise Høeg, formand for kulturudvalget i Randers Kommune.

- Station K giver derudover ikke alene kulturen i Langå et løft. De udvider deres virkefelt ved at samarbejde med andre kulturaktører i kommunen. Ved at engagere sig i projekter som for eksempel Spil Dansk og Turbinen on tour bygger Station K dermed det,  man kunne kalde for en kulturbro mellem byerne. Sidst men ikke mindst er Station K drevet af frivillige ildsjæle, som gør et kæmpe stykke arbejde. De fortjener om nogen at blive værdsat for deres indsats, sagde Louise Høeg, som er formand for priskomitéen, inden en lille delegation begav sig af sted for at overrække gaver til en intetanende vinder i Langå.

Annonce

Helt rundt på gulvet

Som det også fremgår af videoen herover, var det en mildest talt overrasket og glad stationsforstander Anders Pedersen, talsmand for Station K, der torsdag eftermiddag fik overrakt Kulturprisen 2020 ved et surprise-event, arrangeret af Randers Kommune og Kulturelt Samvirke, der står bag prisen.

- Hold da fast. Nej, jeg er altså helt rundt på gulvet. Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige, lød det fra den overraskede stationsforstander, der udover fine ord også fik en check på 10.000 kr., blomster og en stor kurv.

- Der skal være større sammenhængskraft mellem kulturtilbuddene i by og på land. Begge del er I med til at opfylde

- Vi kan på grund af coronaen desværre ikke lave en reception, som vi plejer ved prisuddelingerne. Derfor får I denne her kurv at muntre jer med, sagde kulturkonsulent Helga Hjerrild, Randers Kommune.

- I får prisen, fordi I - i løbet af få år, har ændret en gammel stationsbygning, der til sidst kun havde en gennemgangsfunktion, til et sydende og kreativt knudepunkt, fyldt med god karma og med kreative arbejdspladser, understregede Louise Høeg, der er formand for priskomitéen og for kulturelt udvalg.

- Det er en del af Randers Kommunes kulturpolitik, at der skal være nem adgang til kulturtilbud for kommunens borgere, og at der skal være større sammenhængskraft mellem kulturtilbuddene i by og på land. Begge del er I med til at opfylde, sagde Louise Høg.

Annonce

Kvinder i fremdrift

Formanden for Kulturelt Samvirke, Poul Jebjerg, havde et stort litografi med, lavet af den århusianske billedkunstner Hans Krull.

"The Female Forward" er titlen på værket fra 1998, som nu får en plads i det frodige kulturlandskab på den gamle station.

- Læg lige mærke til, at det er kvinder i fremdrift, billedet udtrykker. Det handler om fremdrift, målrettethed og samhørighed. Og det kunne også passe fint i beskrivelsen af Station K, sagde Poul Jebjerg og gjorde gældende, at kulturprisen får man for at skabe liv og kultur der, hvor man bor og ikke mindst en pris for også i Langå at arrangere kvalificeret kultur og kunst samt selvfølgelig for at have skabet og drive denne her kulturstation.

Station K blev udvalgt blandt de 40 indstillinger, priskomitéen havde modtaget forud for tildelingen af Kulturprisen 2020.

Annonce

Indviet i kulturbyåret

Station K blev indviet 30. oktober 2017 og holder til i den tidligere administrationsbygning ved Langå Station. Huset rummer seks mindre kontorer, beregnet til enmandsbetjente virksomheder. Desuden er der to musiklokaler og et stort fællesrum med scene og køkken.

Huset er centrum for en række kulturelle tiltag, der ud over koncerter også omfatter samarbejder med andre foreninger og grupper i byen. Og det drives af frivillige.

Du kan læse meget mere om Station K og om Langås sprudlende kulturliv på amtsavisen.dk og i Randers Amtsavis fredag og lørdag.

Se videoen øverst i artiklen.

Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Annonce
Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Akut mangel på vuggestuepladser presser kommunen til at gå med plan B: Men måske kræver det en plan C at nå i mål

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Randers FC

5 ting, der er værd at vide før OB-Randers FC: Begge hold må undvære en profil i offensiven

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Debat For abonnenter

Vi skal da forlange at få mest muligt for pengene: Skørt at køre milliarderne ind på en palle

Kultur

Boganmeldelse: Grønne forventninger i 'Vi ville så meget'

Randers FC

Quiztid om topscorer, tilskuersnit og obskure fakta: Hvor meget ved du egentlig om Randers FC’s start på sæsonen?

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Randers

Hungry Dane åbner i nye lokaler: Lægger hårdt ud med første udkast til sit bud på Danmarks Bedste Burger 2022

Erhverv For abonnenter

Fiskenet fra Det Indiske Ocean på lang rejse: Erhvervsfolk fra Randers vil omdanne det til kvalitets genbrugsplast på ny fabrik

Randers

Kom og smag på Danmarks bedste: Fritidsmejerister laver nougatis i gourmet-særklasse - som i de gode gamle dage

Annonce