Annonce
Mariagerfjord

Kulturskolen åbner igen

Dramaundervisning på Kulturskolen. Tilsendt foto
Online-undervisning erstattes af rigtigt nærvær.
Annonce

Mariagerfjord: Onsdag inden Kristi himmelfartsdag var en glædelig dag for mange kulturinstitutioner - deriblandt Mariagerfjord Kulturskole.

Musik- og kulturskolerne fik tilladelse til at genåbne 27. maj, og Kulturskolens undervisere er nu klar til at modtage deres elever igen. Beskeden om genåbning var længe ventet på Kulturskolen, for ligesom mange andre kulturinstitutioner har Mariagerfjord Kulturskole været lukket siden marts måned.

I lukningsperioden er undervisningen blevet tilbudt på digitale platforme. Både i billedkunst, dans, drama og musik har underviserne fundet på kreative undervisnings-setups, som har bestået af både hjemmeopgaver og live-undervisning. Derfor har de fleste af Kulturskolens mange elever kunnet modtage undervisning i deres kulturfag. Men nærværet har manglet, og derfor er Kulturskolen nu mere end klar til at tage imod deres elever igen.

Vi tager opgaven at undgå smittespredning meget alvorligt, hvorfor der kan være områder, vi desværre ikke kan genåbne allerede nu, eller områder vi helt må udsætte til næste skoleår

Finn Elias Svit, leder af Mariagerfjord Kulturskole

Annonce

Sikker genåbning

Brancheforeningen for Danske Musik- og Kulturskoler har udsendt detaljerede anbefalinger for kulturfagene, og Mariagerfjord Kulturskole forholder sig naturligvis også til Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Derudover har Kulturskolens undervisere udarbejdet en plan for, hvordan de enkelte fag i Mariagerfjord kan gennemføres for at sikre bedst muligt mod smittespredning.

- Vi tager opgaven at undgå smittespredning meget alvorligt, og derfor kan der være områder, vi desværre ikke kan genåbne allerede nu, eller områder vi helt må udsætte til næste skoleår. Det skyldes blandt andet særlige retningslinjer for afstand ved for eksempel korsang. I andre tilfælde er årsagen forsamlingsforbuddet på 10 personer, så vi må afvente en udmelding 8. juni. Derfor kan vi ikke garantere genåbning af hele skolen på én gang, fortæller leder af Mariagerfjord Kulturskole, Finn Elias Svit.

Annonce

Dans, drama og musik

På Kulturskolen undervises i dans, drama, musik og billedkunst på alle niveauer og for alle aldre. Skolen arrangerer mange koncerter og events, hvor der er mulighed for at optræde.

Undervisningen foregår i hele Mariagerfjord Kommune, både på lokale skoler og i kulturcentre, og alle kan tilmelde sig kulturskolens fag på skolens hjemmeside.

Alle elever har fået direkte besked om genåbning, og i de tilfælde, hvor det ikke er muligt at tilbyde fremmødeundervisning, vil underviseren stadig tilbyde onlineundervisning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kvik bilist får ros fra politiet: Fulgte efter formodet narkobilist og snuppede nøgler

Randers FC

Randers FC må lukke 3.500 tilskuere ind: Sponsorer og sæsonkortholdere får førsteprioritet

Annonce