Annonce
Randers FC

Kun fem Superligaklubber har stadig spillerne hjemsendte: Randers FC afventer én bestemt udmelding

Cheftræner Thomas Thomasberg må fortsat have tålmodighed, selvom størstedelen af trænerkollegaerne i Superligaen er tilbage på træningsbanen. Arkivfoto: Annelene Petersen
I Randers FC er trænerstab og spillertrup stadig hjemsendte, så klubben kan få lønkompensation. Sportsdirektør, Søren Pedersen, vil have en kraftigere indikation på, hvornår det bliver muligt at træne almindeligt. Aktuelt vægter kompensationsmuligheden højere end træning i små grupper med afstand.

Randers: Ingen ved endnu, hvornår Superligaen vender tilbage.

Divisionsforeningens formand, Claus Thomsen, har flere gange slået fast, at man stadig arbejder mod en genåbning i slutningen af denne måned, men om den plan har hold i virkeligheden, er for tidligt at konkludere.

Det tyder dog på, at klubberne tror på et snarligt comeback til landets bedste fodboldrække.

De seneste 14 dage har flere klubber kaldt trænere og spillere tilbage på arbejde efter hjemsendelse, og det er nu kun OB, AC Horsens, Sønderjyske, Esbjerg og Randers FC, der stadig tæller dage med hjemsendte spillere.

I de nævnte klubber vægter de fortsat muligheden for at få kompenseret dele af medarbejdernes løn højere end at være på træningsbanen under restriktive forhold: med afstand og i mindre grupper.

- Jeg venter på en kraftigere indikation fra myndigheder og Divisionsforeningen om, hvornår den almindelige holdtræning kan genoptages. Dermed ikke sagt, at vi ikke overvejer at kalde dem ind, før det er muligt at lave normal holdtræning, men det er en afvejning i forhold til det økonomiske, som stadig vægter tungere for os, fortæller Randers FC-sportsdirektør, Søren Pedersen.

Disse Superligaklubber træner igen

FC Midtjylland - Superligatruppen og -staben er på træningsbanen i små grupper.

FC København - Førsteholdsspillerne og klubbens talenter træner i små grupper.

AGF besluttede 27. april at kalde spillertruppen og dele af den sportslige stab tilbage på arbejde.

Brøndby - Spillertruppen og det nærmeste trænerteam er på arbejde.

FC Nordsjælland valgte 20. april at genoptage træningen i grupper på maksimalt otte spillere.

AaB genoptog 20. april træningen i små grupper.

Lyngby kaldte 30. april spillerne tilbage i træning, efter de havde været hjemsendt siden 20. marts.

Hobro har sendt sine spillere tilbage i træning i små grupper, efter Divisionsforeningen har åbnet op for muligheden. Størstedelen af administrationen er hjemsendt.

Silkeborg har hjemsendt store dele af arbejdsstyrken, men spillertruppen arbejder stadig efter myndighedernes anvisninger.

Økonomi i ligningen

På Viborgvej har de noteret, at størstedelen af konkurrenterne er tilbage på træningsbanen.

Men det er stadig langt fra muligt at træne som normalt, og det er netop essensen i, at Randers FC-cheftræner, Thomas Thomasberg, og spillertruppen fortsat må have tålmodighed.

- Vi synes, at kompensationen på nuværende tidspunkt er vigtigere end den type træning, som er muligt at gennemføre.

- Realistisk set skal vi nok bruge lidt tid på at teste spillerne, inden vi igen kan starte holdtræningen helt op, men det ændrer ikke på, at jeg gerne vil have en dato for, hvornår den almindelige træning igen bliver en mulighed, lyder det fra Søren Pedersen.

Men er det ikke at gamble sportsligt at fortsætte hjemsendelsen, når størstedelen er gået i gang med at trimme trupperne i professionelle omgivelser med en trænerstab omkring sig?

- Det kan du tale for og imod. Der er også noget økonomi, som skal ind i ligningen. Hvis man udelukkende kigger på det sportslige, vil træning i små grupper være at foretrække frem for hjemsendelse, men det er svært at sige, hvor meget den begrænsede træning giver, fortæller sportsdirektøren.

Annonce

To uger med træning

Der er vel også et væsentligt aspekt i at kunne holde øje med spillerne og lade dem møde op i et arbejdsmiljø?

- Det er der ingen tvivl om. Sportsligt giver det helt sikkert en lille fordel her og nu, men jeg tror på, at vi kan trimme vores trup på de 14 dage, som vi får til at blive klar til kamp, lyder vurderingen fra Søren Pedersen.

Er det sikkert, at I får 14 dage med fuld holdtræning, inden sæsonen bliver genoptaget?

- Der er ikke noget, der er sikkert, men udgangspunktet er, at der skal være en periode på 14 dage med normal fællestræning, inden den første kamp skal spilles, fortæller Søren Pedersen.

Går det, som Divisionsforeningen arbejder hen imod, bliver comebackkampen i Superligaen intet mindre end en østjysk lækkerbisken i form af det udsatte opgør mellem AGF og Randers FC.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce